Deel dit artikel:

Climbing for Life: geniet van de Alpen en Dolomieten en steun het goede doel

Climbing for Life maakt zich op voor een nieuwe dubbeleditie in 2022. In juni slaat het event zijn tenten op in de Franse Alpen voor Valloire-Galibier. In september in Italië voor Dolomiti-Alta Badia. Met deelname aan Climbing for Life steun je het goede doel.

Je kunt je klimmersbenen bij Climbing for Life dus tweemaal testen en daarbij je persoonlijke grenzen verleggen. Het eerste deel van het tweeluik, Valloire-Galibier, is van 16 tot en met 18 juni. Op vrijdag 17 juni krijg je de kans om enkele cols te beklimmen, waaronder de Col du Mollard, de Col du Glandon, Col de la Confrérie en/ of de Lacets de Montvernier.

Op zaterdag 18 juni staat de Col du Galibier centraal. Hierbij heb je als deelnemer een paar uitdagende opties: je kunt de Col du Galibier beklimmen vanuit Valloire. Of vanuit Valloire met ook de Galibier Sud vanuit Lautaret. Een derde mogelijkheid is om de Col du Télégraphe vanuit Saint-Jean-de-Maurienne tot aan de top van de Galibier te pakken, al dan niet in combinatie met de Galibier Sud vanuit Lautaret. Een van deze uitdagingen zou je nog kunnen combineren met de Montée de Valmeinier als toemaatje.

Klimfestijn in Dolomieten

Waar de Alpen in Frankrijk geliefd klimterrein zijn, zijn de Dolomieten dat in Italië. Logisch dus dat Climbing for Life dit noordelijke stukje van Italië opzoekt voor nóg een klimfestijn. Van 8 tot en met 10 september is er Climbing for Life Dolomiti-Alta Badia. Uitvalsbasis is Corvara (Alta Badia). Van daaruit pak je diverse beklimmingen mee die in de directe omgeving liggen.

Op donderdag 8 en vrijdag 9 september zijn er diverse parcoursen, uiteenlopend van 50 tot 120 kilometer. Je maakt kennis met bijvoorbeeld de Passo Pordoi of Passo Fedaia. De Passo Pordoi staat bekend om zijn vele slingerbochten en het monument van Fausto Coppi aan de top. De Passo Fedaia biedt de prachtige vergezichten over het stuwmeer en blikken op de Marmolada gletsjer als beloning aan de top.

Op zaterdag 10 september is het tijd voor het bekendere werk: de Sella Ronda (52 kilometer). Deze lus kun je optioneel uitbreiden met de Passo Valparola en/ of de Passo Giau (104 of 134 kilometer). Er is een mythische finish voorzien boven op de Passo Gardena. Van daaruit daal je terug af naar Corvara.

Goede doelen

Bij Climbing for Life draait het allemaal om gezelligheid en saamhorigheid. In een fantastische sfeer beleef je elke dag weer sportieve hoogtepunten. Buiten al die sportiviteit om steun je met deelname het goede doel. Climbing for Life Valloire-Galibier vraagt aandacht voor diabetes. Climbing for Life Dolomiti-Alta Badia staat in het teken van longaandoeningen (astma, muco, COPD). Je kunt je vanaf nu inschrijven via de website.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE