Deel dit artikel:

Climbing for Life: dubbeleditie op twee Italiaanse hotspots

Wie aan het begin van dit kalenderjaar op zoek is naar nieuwe doelstellingen, heeft keuze te over. Eén van de aanraders is deelname aan Climbing for Life. Ook dit seizoen is er een dubbeleditie met twee fraaie bestemmingen: Bormio en Alta Badia.

Climbing for Life is een gevestigde naam in de fietswereld. Al tien jaar lang laat de organisatie je de mooiste beklimmingen op diverse Europese hotspots ontdekken. Ook voor 2023 heeft ze heel wat in petto. Van 22 tot en met 24 juni trekt Climbing for Life naar Bormio, aan de voet van de imposante Passo dello Stelvio. In de nazomer, van 7 tot en met 9 september, is Climbing for Life present in Alta Badia, in het hart van de Italiaanse Dolomieten.

Bormio

Voor het eerste deel van het Climbing for Life-tweeluik in Bormio heeft de organisatie voor de drie eventdagen tal van mooie routes uitgestippeld. Je kunt onder andere de klassieke klim van de Passo dello Stelvio vanuit Bormio rijden. Biedt dat te weinig uitdaging, dan is er op de laatste dag (24 juni) de mogelijkheid om voor de Stelvio Trio (4.985 hoogtemeters) te gaan. Daarbij beklim je de heroische berg langs drie zijden. Nieuw op het programma is de beklimming van de Passo Mortirolo vanuit Sernio en de beklimming van de verborgen parel Val Grosina / Eita.

Dolomieten

De Dolomieten-editie van Climbing for Life heeft Alta Badia als uitvalsbasis. Vanaf hier fiets je naar tal van aansprekende bergen in de omgeving. Een bekende route is de Sella Ronda, met daarin de Gardena, Sella, Pordoi en Campalongo. Of je kiest voor de beklimming van de Tre Cime di Lavaredo, waar in mei de negentiende etappe van de Giro d’Italia eindigt én waar Eddy Merckx in 1968 dankzij een heroïsche ritzege de basis legde voor zijn eerste eindzege in de Giro. Andere bergbeklimmingen die zeer de moeite waard zijn, zijn de Fedaia (met het stuwmeer) en de Valparola.

Inschrijving

De inschrijving voor Climbing for Life in Bormio en de Dolomieten is inmiddels geopend. Onderdeel van het inschrijvingspakket zijn onder meer een exclusieve wielertrui, buff en goodiebag met sportvoeding en diverse gadgets. Je kunt als geregistreerd deelnemer gebruikmaken van de georganiseerde toertochten, je krijgt onderweg bevoorrading en je bent verzekerd van technische bijstand en medische service. Na terugkomst is er een pasta party en is er gezelligheid met een deejay.

Accommodatie

Beide regio’s hebben een groot aanbod aan hotels. Kortweg is als reispartner verbonden aan Climbing for Life en kan je desgewenst advies geven over de accommodatiemogelijkheden in de omgeving. Ga voor meer informatie naar de website van Kortweg.   

Goede doelen

Met deelname aan Climbing for Life ondersteun je goede doelen. Bij de editie in juni staat Climbing for Life in het teken van diabetes, terwijl in september, in de Dolomieten, longaandoeningen centraal staan. Ben je geen fietser, maar wel sportief? Climbing for Life biedt ook een aantal mooie trails aan voor wandelaars en trailrunners.