Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Classico Boretti gaat voor recordaantal deelnemers

Herentals en omgeving zijn zondag 30 juli in de ban van de Classico Boretti. De organisatie probeert die dag het recordaantal deelnemers van de editie in 2016 – die was goed voor ruim 2.800 fietsliefhebbers – minstens te evenaren. Zij genoten vorige zomer van het parcours en de uitstekende verzorging.

Vanuit het hart van de Kempen vertrek je langs de Kleine Nete voor een glooiende tocht richting Hageland. De organisatie leidt de fietsers over Idyllische, stille wegen en langs velden. Op enkele afstanden doemen een helling en een kasseistrook op, wat van de Classico Boretti 2017 een mooie sportieve uitdaging maakt. Nu is het enkel nog hopen op goede weersomstandigheden.

Verschillende afstanden
Fietsers kunnen kiezen uit vier afstanden: 46, 70, 123 en 169 kilometer. De route van 46 kilometer is een familietocht, uitgestippeld voor ouders die hun bengels een sportief dagje willen voorschotelen. Of gewoon voor zij die gezellig fietsend hun zondag wensen door te brengen op rustige landwegen, met een ijsje onderweg als beloning.

Voor de fietsliefhebbers die het iets steviger wensen zijn er de drie langere afstanden. De twee langste routes (123 en 169 kilometer) brengen je tot in het Hageland, waar heuvels en kasseistroken jou opwachten. De kortere afstand draait in de buurt van Engsbergen via de abdij van Averbode terug huiswaarts. Na afloop is er een pastaparty en kunnen fietsers languit gaan liggen voor een massage.

Coppa Grinta!
De Classico Boretti is één van de dertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2017. Dit is een driesterrencircuit van toertochten. Organisaties die opgenomen zijn in het circuit van de Coppa Grinta! dragen een virtueel kwaliteitslabel. De toertocht in kwestie heeft een uitdagend parcours, een goede en verzorgde bevoorrading, degelijke faciliteiten voor de deelnemers en een toffe après bike. 

Het goede doel
Fietsen en tegelijk het goede doel steunen: ook dat is de Coppa Grinta!. Wie deelneemt aan een toertocht van de Coppa Grinta!, schenkt automatisch ook een deeltje van zijn/haar inschrijvingsgeld aan een goed doel. 

Jouw unieke inlogcode
Als deelnemer van de Coppa Grinta! geniet je een bijkomend voordeel: je kan in de prijzen vallen! Bij het inschrijvingspakket aan één van de dertien tochten van de Coppa Grinta!, ontvang je een kaartje met daarop jouw unieke inlogcode. Daar kan je dan bijgevolg mee aan de slag op de website van Coppa Grinta!. Registreer je code en maak kans op een exclusieve racefiets van Eddy Merckx (een Sallanches64 t.w.v. 2.199 euro), een sportvoedingspakket van Sportfoods.be of een prijzenpakket (wielershirts of een jaar lang Kwaremont!) van Kwaremontbier. Hoe meer Coppa Grinta!-tochten je fietst, hoe meer kans je maakt om de hoofdvogel af te schieten!

Gerelateerde artikels