Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Charlotte smeert je geen stroop aan de baard

Geschke Beard Balm is een Vlaams product!

Ken je Charlotte Meersschaut nog, één van de twee fietsgekke dames die onlangs model stond voor onze SHOT zomermodebijlage? Wel, die Charlotte is verantwoordelijk voor de Geschke Beard Balm waarmee de Duitse renner van Team Sunweb momenteel het Tourpeloton verovert.

Charlotte Meersschaut is stekezot van de koers, maar runt overdag ‘gewoon’ haar apotheek in het Oost-Vlaamse Aaigem. Een paar jaar geleden vroeg Charlottes man of zij met haar ervaring als apothekeres geen balsem kon maken om zijn baard in optima forma mee te houden. Charlotte ging het met idee aan de slag en de balsem veroverde al snel de goedkeuring van manlief en een aantal van zijn bebaarde vrienden (of bevriende baarden, hoe je het wil). Toen de Eneco Tour in 2015 in Geraardsbergen aankwam, maakte Charlotte van de gelegenheid gebruik om Simon Geschke te feliciteren met zijn ritzege in de Tour de France. Ze deed hem als bekendste baard uit het peloton ook een potje baardbalsem cadeau. “Zonder enige verdere bedoeling. Hoe hij aan mijn GSM-nummer geraakt is weet ik eigenlijk niet, maar ik schrok wel nogal toen hij mij een tijdje later contacteerde over de balsem”, lacht Charlotte.

Nu twee jaar later is de Geschke Beard Balm een feit. Volgens de tandem Geschke/Meersschaut volstaat één potje van het spul om je gezichtsgazon tot 3.500 kilometer lang in perfecte conditie te houden. “Dat is tien Rondes van Vlaanderen of één Tour de France.”. Geschke Beard Balm koop je bij apotheek Meersschaut in Aaigem, bij De Fietserij in Aalst en op www.geschkebeardbalm.com. Simon Geschke doneert zijn helft van de winst aan een project dat Duitse jongeren stimuleert om met wielrennen te beginnen. Met andere woorden: smeer’m maar!