Deel dit artikel:

Charge 6 is Googles nieuwste model in FitBit-serie

Sport je graag met een sporthorloge? Kijk dan eens naar de FitBit Charge 6 van Google. Deze kleine accessoire heeft op het oog veel weg van de Charge 5, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo is de knop aan de zijkant weer terug en is de hartslagmeting erop vooruitgegaan.

Het grootste verschil in vergelijking met de Charge 5 uit 2021 is dat de fysieke besturingsknop is terug geplaatst aan de zijkant van het horloge. FitBit Charge-modellen hadden die knop altijd al, maar bij de Charge 5 was die plots weg. De besturing verliep enkel nog via het touch screen, maar in de praktijk was dit niet altijd voor iedereen prettig tijdens de sportbeoefening. Op de Charge 6 zien we dezelfde knop als voorheen.

Verbeterde hartslagmeting

Google claimt voorts dat het apparaat in een verbeterde hartslagmeter voorziet. Om precies te zijn zorgt het ‘machine-learning algoritme’ voor de vooruitgang, dat is overgenomen van de Pixel Watch. Google stelt dat de hartslagmeting met name tijdens intensieve trainingen tot wel 60 procent nauwkeuriger is geworden. Op die manier kun je veel beter en gerichter op hartslag trainen voor je volgende sportdoelen.

Verbinding

Je kunt de Charge 6 via bluetooth connecten met diverse andere apparaten, denk aan spinningfietsen of hartloopbanden in de sportschool. Op die manier krijg je realtime je hartslag te zien tijdens een workout. Met de Charge 6 valt te kiezen uit meer dan veertig trainingsmodules, waaronder twintig nieuwe opties zoals krachttraining en snowboarden.

Turn-by-turn navigatie

Voor de eerste keer heb je met de Charge 6 nu ook toegang tot nuttige Google-tools. Zo kun je rechtstreeks Google Wallet gebruiken als je wilt afrekenen in de supermarkt. Ook kun je profiteren van turn-by-turn navigatie via Google Maps. De Charge 6 heeft verder geavanceerde gezondheidssensoren die je gezondheid monitoren: de Sleep Score monitort de kwaliteit van de nachtrust, de EDA-scan voorziet in bruikbare richtlijnen om je stress te beheersen en daarnaast kun je de zuurstofverzadiging in je bloed, hartslagvariabiliteit en ademhalingsfrequentie meten.

Drie kleuren

De Fitbit Charge 6 is vanaf 12 oktober beschikbaar in drie kleuren (obsidiaan, porselein en koraal) voor 159,95 euro. Pre-orderen is al mogelijk. De Fitbit Charge 6 is te koop via fitbit.com en store.google.com en zal ook online beschikbaar komen bij een selectie retailers.

Gerelateerde artikels