Deel dit artikel:

CeramicSpeed breidt UFO-serie met onderhoudsproducten uit

Het UFO-onderhoudsassortiment van CeramicSpeed is uitgebreid met twee nieuwe categorieën. Het gaat om reinigings- en smeermiddelen. De reinigers verwijderen de viezigheid van de aandrijflijn om deze voor te bereiden op drie nieuwe, conditie-specifieke smeermiddelen.

De UFO Clean Drivetrain spray is een biologisch afbreekbare, milieuvriendelijke reiniger om het vet en de oude smering van je ketting, cassette en kettingbladen te verwijderen. De 1-liter sprayflacon is bedoeld om rechtstreeks op de onderdelen van de aandrijflijn te spuiten.

Spuit het middel op de onderdelen en laat het drie minuten zitten om de viezigheid af te breken. Poets vervolgens en zorg ervoor dat je de rolschakels van de ketting bereikt. Op die manier heb je volgens CeramicSpeed het meeste profijt van het reinigen en opnieuw smeren. Laat je aandrijflijn opnieuw een paar minuten met rust en het vuil en de oude smering komen los, zo stelt CeramicSpeed. Spoel de aandrijflijn af en droog hem.

De UFO Clean Bearings (flesje van 100 milliliter) is een ontvetter die je met een druppelaar kunt aanbrengen en die speciaal gemaakt is voor allerlei lagers. Het middel kan direct op de fiets worden aangebracht, je laat het ongeveer vijf minuten zitten om het oude vet af te breken. Blaas het vuil met bijvoorbeeld een luchtcompressor weg. Maak nog een tweede keer schoon met het reinigingsmiddel, blaas de onderdelen nogmaals schoon en breng dan een van de onderstaande nieuwe vetten aan.

CeramicSpeed UFO Grease
De nieuwe smeermiddelen van CeramicSpeed zijn er in drie soorten (inhoud: 30 milliliter), passend bij jouw rit, doel en omstandigheden. De All Round Grease is een smeermiddel met een lage tot gemiddelde viscositeit dat het verschil maakt tussen wrijvingsvermindering en duurzaamheid. Het is vooral bedoeld voor ritten op droge wegen. De Long Life Grease biedt de beste bescherming en levensduur van je lagers, zelfs onder de zwaarste rijomstandigheden. Het middel heeft een gemiddelde viscositeit met een iets hogere wrijvingscoëfficiënt dan de All Round Grease. De Race Day Grease is, zoals de naam al doet vermoeden, voor wedstrijdgebruik.