Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cavendish neemt zijn kids mee in de Tour…

Met zijn overwinningen van vorig jaar bracht Mark Cavendish het totaal aantal etappezeges in de Tour de France op dertig stuks. Nog vier erbij en hij heeft het recordaantal van Eddy Merckx te pakken. De Brit van Dimension Data weet zich tijdens de recordjacht gesteund door zijn twee kinderen. Die zijn prominent aanwezig op zijn schoenen.

Cavendish liet via zijn social media weten dat hij de Ronde van Frankrijk rijdt met gepersonaliseerde schoenen. De namen van zijn kinderen, Frey en Delilah, staan erop vermeld. En dat is niet alles, want de bengels hebben ook hun handdrukken achtergelaten. Of dit ook geluk brengt? Dat is afwachten. Vandaag is er allicht een eerste kans voor de sprinter van Dimension Data.

Cavendish heeft geen hooggespannen verwachtingen, want hij sukkelde een paar maanden met klierkoorts. Pas in de Ronde van Slovenië kwam hij terug in actie. “Enkele weken geleden was er nul procent kans dat ik de Tour zou halen. Maar ik begon me elke dag beter te voelen en ben blij dat het team me selecteerde”, zei hij op de persconferentie voorafgaand aan de Tour de France.

“De conditie is niet ideaal, maar een sprinter heeft het voordeel dat hij met wat geluk kan winnen. Als je het juiste wiel kiest en de juiste baan, dan is er een kans dat je wint. Dus is het de moeite waard om hier als sprinter die kans te benutten.”

Gerelateerde artikels