Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Castelli is nieuwe kledingsponsor van Team Sky

Innovatie is een belangrijke drijfveer voor beide partijen.

Het mysterieuze filmpje van Team Sky, waarover eergisteren al op onze site te lezen stond, is inderdaad de voorbode gebleken van het nieuws dat ’s werelds rijkste profploeg een nieuwe kledingleverancier heeft. Froome en consorten gaan met Castelli rijden.

Team Sky zal het enige World Tour team zijn dat met het bekende rood-witte kreeft-logo gaat rijden. Castelli staat al ‘eeuwen’ te boek als innovator en het partnerschap met Team Sky is dan ook deels daaraan te danken. Bij Sky zoekt men immers ook naar nieuwigheden die net dat verschilletje kunnen maken om de beste te zijn.

Castelli heeft al diverse innovaties op zijn conto, zoals de introductie van lycra in fietsbroeken, aeroshirts en recenter het Gabba wielershirt/jack, voor in slechtweeromstandigheden. Aerodynamica, bescherming tegen de elementen en comfort zijn de speerpunten van de voortdurende zoektocht naar de ultieme fietskleding, en met de komst van Team Sky en de bijbehorende eisen, zal er weer een tandje worden bijgestoken, zo wrijven ze zich in Italië in hun handen.

Design is iets waar ze bij Castelli meester in zijn en de 2017 outfit is dan ook een parel van een kit (als je het ons vraagt). Meteen wordt ook duidelijk waar de mysterieuze strepen en streepjes uit het filmpje op duiden: ze vormen de graphics op het shirt. Natuurlijk zit er een boodschap achter het streepjespatroon. De verschillende lengtes refereren aan de overwinningen van Team Sky in de eerste 7 jaren (zolang bestaat het team inmiddels alweer). De langste strepen verwijzen naar de Tour-zeges (4x in de laatste 5 jaren), met die van 2016 onmiddellijk onder het Sky logo op de borst.

De korte versies staan voor de eendagswedstrijden, en de tussenmaat-streepjes voor etappekoersen. WorldTour-races zijn blauw gekleurd, overige koersen wit. Niet onbelangrijk zijn de ruimtes tussen de strepen: dat zijn de plekken waar toekomstige victories kunnen worden gekraaid, aldus Team Sky.

Vanaf januari zullen veel van de Team Sky kledingitems ook verkrijgbaar zijn voor consumenten. (RVS)

Meer info nodig? Raadpleeg https://passionforcycling.be