Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Castelli heeft de juiste bescherming

Welk weer het ook wordt, in de Castelli-kast zit altijd het juiste kledingstuk.

Het is ineens maar guur weer, zo sinds half oktober. Maar dankzij de oplossingen tegen de koude en natheid die Castelli voorspiegelt, laten we ons daardoor niet afschrikken om te gaan fietsen.

Zou de Perfetto Light Jersey beter zijn dan het veelgeroemde Gabba Jack van Castelli? Misschien niet, maar aan de andere kant: die Gabba kan wel eens te warm zijn. En dan stapt de Perfetto Light in beeld. Met zijn korte mouwtjes en groot ademend vermogen past dit shirt goed op de mildere dagen van de herfst, of wanneer je na een eerste paar koude kilometers voldoende opgewarmd bent en eigenlijk geen ‘dikke’ bescherming meer nodig hebt.

Wordt het kouder dan kies je beter voor het nieuwe Potenza shirt/jack, dat gemaakt is van Polartec Power Stretch. Lekker warm, toch goed ademend en ook bestand tegen een fikse regenbui. Castelli twijfelt ertussen om de Potenza een jack of een shirt te noemen, naar onze mening voldoende waarborg om de Potenza gerust zowel als jack als als shirt te gebruiken. Gewoon afhankelijk van de temperatuur kiezen voor een ondershirt met of zonder windstopper-voorkant en je kunt vooruit bij alle weersomstandigheden.

Is het echt koud dan is het Puro 2 Jacket het weapon of choice. Dit winterjack heeft een body van Warmer stof en de mouwen zijn van Warmer X-Stretch gemaakt. De fit is daardoor nauw aansluitend, en volgens Castelli zou je er zelfs vlot echt wedstrijden mee kunnen betwisten. (RVS)