Deel dit artikel:

Castelli en Gore presenteren nieuwe technologie

Idro Jacket is volgens Castelli het ultieme race-regenjack.

Een regenjack presenteren in de zomer, dat klinkt paradoxaal. Maar het klimaat breekt de laatste jaren record na record, en niet zelden gaat het dan om de hoeveelheid neerslag die gemeten wordt. Ook zomers verregenen geregeld; een regenjack is een kledingstuk van alledag geworden, wrang genoeg…

Gelukkig zijn daar Castelli en W.L. Gore and Associates, zij introduceren een nieuwe producttechnologie die volgens hen een ongeëvenaard niveau van bescherming tegen de regen biedt. De technologie wordt gebruikt in het Castelli Idro Jacket, de lichtste en meest compacte versie van een jasje ooit gemaakt. Het jacket is compact genoeg om 1 achterzak van je fietstruitje te verdwijnen, dus als je dan nog wordt verrast door een bui, dan is het eigen schuld dikke bult.

De Gore-Tex® Active technologie is een innovatieve weefselstructuur die bestaat uit slechts 2 materiaallagen in plaats van de gebruikelijke 3. De gewoonlijke buitenste laag is weggelaten, en daarmee ontstaat er een volledig waterdichte constructie. Het membraan is zeer ademend en het gewicht blijft bijzonder laag: slechts 123 gram in maat L. 

De Idro Jacket beschikt over een waterdichte YKK waterproof Vislon® rits, getapete naden en reflecterende elementen voor extra visibiliteit. Een rits op de rug zorgt voor extra ventilatie, en om gemakkelijk toegang te hebben tot de achterzakken van je jersey. De anatomische snit zorgt ervoor dat het jack niet gaat wapperen in de wind.

De winkeladviesprijs bedraagt 270 euro. (RVS)