Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Castelli brengt de Omloop in omloop

Precisiekledingstuk voor net dat beetje extra comfort.

Bij Castelli is men altijd op zoek naar verfijning. De details moeten kloppen, in elke omstandigheid, bij elk weertype. Dus toen Cervélo TestTeam rijder Jeremy Hunt in 2009 in de Omloop Het Nieuwsblad startte met kniewarmers die hij had afgeknipt tot net boven de knie, bleef dat in de minds cirkelen van de Castelli-designers. Zes jaar later, in 2015, werden er in de Belgische openingsklassieker een stuk of zes renners gesignaleerd die hun kniestukken op dezelfde manier hadden bewerkt. Tijd voor Castelli om tot actie over te gaan. Ze maakten prototypes van een nieuw soort broek met langere pijpen en een zacht materiaal aan de achterkant om irritatie van de knieholte tegen te gaan.

Inmiddels is er de Omloop Thermal Bibshort, een verlengde koersbroek die duidelijk warmer is dan een gewone thermische broek, maar die niet verstorend werkt rond de knie, en dan met name in de knieholte. Goed gezien van Castelli, of beter gezegd: van die profs. Want zij rijden immers door weer en wind, of ze nu zin hebben of niet. En ze weten dus perfect waar ze extra comfort kunnen vinden.

De Omloop is niet water- of winddicht, maar wel warm, ademend en licht van gewicht (214 gram). Binnenin zit een Progetto X2 Air zeem, aan de buitenkant zijn reflecterende stripings aangebracht.
De prijs is 139,95 euro.

Meer info nodig? Raadpleeg https://passionforcycling.be

Gerelateerde artikels