Deel dit artikel:

Canyon lanceert zijn eerste hardtail E-MTB: de Grand Canyon:ON

Met de volledig geveerde Spectral:ON en ietsje later ook de Neuron:ON zette Canyon in 2018 zijn eerste stappen op de markt van de E-mountainbikes. Vandaag lanceert het Duitse merk een nieuwe generatie elektrisch ondersteunde moddervreters: de Grand Canyon:ON komt in 3 verschillende modellen en is Canyon’s eerste hardtail E-MTB.

Vroeger waren de meeste E-mountainbikes vooral full suspension enduro-machines, gemaakt voor het betere kunst- en vliegwerk op het ruigste terrein. Maar de laatste jaren komen we steeds vaker hardtail mountainbikes met elektrische ondersteuning tegen. Ook uit Koblenz bereikte ons vandaag het nieuws dat Canyon zijn Grand Canyon cross-country mountainbike een elektrisch duwtje in de rug geeft. De Grand Canyon:ON is geboren!

Robuust, krachtig en tegelijk elegant

Het hart van elke Grand Canyon:ON is een robuust ogend, aluminium frame met de krachtigste middenmotor van Shimano: de E8000. Die motor van 250 W heeft een trekkracht van 70 Nm en wordt gevoed door een 504 Wh accu die heel erg netjes in de onderbuis van het frame is geïntegreerd. Zo ben je ook off-road met een uiterst stijlvol apparaat op weg. De batterij kan rechtstreeks in het frame worden opgeladen, maar je neemt ze er ook makkelijk uit met behulp van een sleuteltje. De ondersteuning schakel je snel in of uit aan de powerknop in de bovenbuis en ook het elektronisch display en de kabels ernaartoe zijn netjes geïntegreerd in een voor deze fiets speciaal ontwikkelde stuurpen. De usb-c poort is een extra handigheidje dat je toelaat om ook onderweg je smartphone of gps op te laden aan de batterij van je Grand Canyon:ON.

Twee modellen voor heren, één voor de dames

De Grand Canyon:ON is verkrijgbaar in 3 modellen: de Grand Canyon:ON 8.0 en 8.0 WMN (met speciaal voor dames ontwikkeld zadel) worden afgemonteerd met een Shimano Deore groepset, 11-42 cassette en een RockShox Judy verende voorvork. Voor dit model tel je 2.799 euro neer. De Grand Canyon:ON 9.0 kost 3.299 euro. Voor die meerprijs krijg je een mix van Shimano XT en Shimano SLX onderdelen, een ruimere 10-51 cassette, een dropper post-zadelpen en een Fox 34 Rhythm verende voorvork. Zowel de Grand Canyon:ON 8.0 als de 9.0 hebben 650B wielen in maat XS en S en 29” wielen in maat M, L en XL. Ook de grootte van de remschijven is aangepast aan de maat van het frame (en dus het gewicht van de berijder). Elk van deze fietsen wordt afgemonteerd met 2,6” brede Schwalbe Nobby Nic banden en een single crankstel met 34 tanden.

Alle info over de nieuwe Grand Canyon:ON vind je op de website van Canyon.

Van links naar rechts: de Grand Canyon:ON 8.0, de Grand Canyon:ON 8.0 WMN en de Grand Canyon:ON 9.0.

Elk type is ook in ‘Stealth’-grijs verkrijgbaar.