Deel dit artikel:

Cancellara krijgt afscheidsfeestje in het Kuipke in Gent

Op zaterdag 12 november is er Ciao Fabian in het Kuipke in Gent.

Het einde van de loopbaan van Fabian Cancellara komt steeds duidelijker in zicht. Het Zwitserse Bern eerde de wielerkampioen eerder deze week al toen het Tourpeloton de stad aandeed, op zaterdag 12 november kunnen de Belgische wielerfans afscheid nemen van ‘De Beer van Bern’. Die dag is er in het Kuipke in Gent een afscheidevent: Ciao Fabian.

De organisatie heeft al een heel programma in elkaar gedraaid. Er is onder meer een tijdrit van één kilometer waarin Cancellara het opneemt tegen toppers uit het peloton. Daarnaast worden verhalen gedeeld en wordt aan de hand van beelden teruggeblikt op de rijke carrière van de Zwitser, die drie keer de Ronde van Vlaanderen en drie keer de E3 Prijs won. De kaartverkoop voor Ciao Fabian is nu gestart. Er zijn staan- en zitplaatsen.

Cancellara stapt vandaag niet meer op de fiets in de Ronde van Frankrijk. ‘Spartacus’ vindt het welletjes en neemt rust met het oog op de Olympische Spelen. “Ik hou er niet van om af te stappen, zeker niet als onze kopman op de tweede plaats staat. Mijn bijdrage in de komende zware bergetappes zou echter beperkt geweest zijn. Het was een zware Tour voor me. Ik ben moe en heb rust nodig om goed te zijn in Rio”, zegt hij in de media.