Deel dit artikel:

Cancellara koopt na pensioen een fiets met motor

Zwitser reageert op verdachtmakingen uit het verleden.

Eén van de eerste dingen die Fabian Cancellara gaat doen als zijn wielerloopbaan er aan het einde van dit seizoen op zit? Een fiets met motorondersteuning kopen. Puur om mee naar de winkel te gaan, zo laat ‘De Beer van Bern’ optekenen in de Franse sportkrant l’Equipe.

Cancellara is bezig aan zijn laatste jaar. Sinds tijden laat hij zich uit over de ‘motordiscussie’ in het peloton. De Zwitser kwam zelf onder vuur te liggen nadat er in 2010 video’s van hem opdoken waarin te zien zou zijn dat hij vals speelde. “Er was geen motor”, verdedigt Cancellara zichzelf nu. De verdachtmakingen na de zeges in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix waren voor hem ‘een klap in het gezicht’.

“Ik deed alleen maar wat ik moest doen: mijn best doen en alles geven. Ik viel aan op het juiste moment en toen ineens – boem – vond ik mezelf midden in dit verhaal terug. Ik dacht: wat een rotte wereld. Thuis zat ik in mijn zetel met een glas wijn in m’n hand. De fiets stond naast me. Daar zei ik: ‘Fuck you, guys!’. De fietsen waarmee ik heb gewonnen staan allemaal thuis. Ze zijn als trofeeën. Ik heb er 30. Er is niets te verbergen.”

De oersterke Zwitser heeft na de verdachtmakingen besloten er niet zo zwaar meer aan te tillen. Hij besloot juist het positieve van de hele situatie in te zien. “Toen ik me realiseerde dat duizenden mensen hadden gekeken naar de video met mijn aanvallen, zei ik tegen mezelf: ‘Wow, ik ben eigenlijk best populair’.” De 100-jarige Ronde is in dit slotseizoen één van de voornaamste prioriteiten van Cancellara.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE