Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Campagnolo’s nieuwe Shamal Mille wielen

Italiaanse fabrikant updatet zijn klassieker

Bij Campagnolo vliegen de laatste tijd de nieuwe wielen en de updates ervan de werkplaats uit als zoete broodjes bij de bakker over de toonbank. Na de introductie van de Shamal Ultra C17 in maart jongstleden, is er nu de vernieuwde versie van Shamal Mille wielen.

De Shamal wielen mag je gerust legendarisch noemen. Nog altijd zijn ze Campagnolo’s uithangbord als het op aluminium wielen aankomt. De Shamals waren 20 jaar geleden volgens Campa de allereerste complete wielenset die als kant-en-klaar pakket werden aangeboden. Gedurende die 2 decennia is de set natuurlijk bij de tijd gebleven, met als laatste upgrade die naar de velgbreedte C17 (komend van C15), geheel mee met de trend naar bredere banden en daaraan aangepaste velgen.

Nu zijn het de Shamal Mille C17 wielen die het licht zien. Ze hebben dezelfde karakteristieken als de Ultra C17 versie: G3 spaakpatroon, MoMag technologie, oversized flens aan de aandrijfzijde, USB keramische lagers, 2-Way Fit, aerospaken, Rim Dynamic Balance. Daar bovenop komt nu nog een speciale behandeling van de remrand. Dankzij een eigen fabricagetechniek van Campa krijgt het aluminium een zeer stroef oppervlak (in een 3D spiraalpatroon) en biedt het een nog betere remweerstand. Ook de doseerbaarheid zou ermee toenemen, aldus Campa. 

Een bijkomend voordeel van de speciale metaalbehandeling is het chique uiterlijk dat eruit ontstaat. Donker geanodiseerde spaaknippels maken het visuele beeld helemaal compleet. Het gewicht is daarbij bijzonder laag: 1459 gram voor de set.

Mooie dingen maken lukt Campa nog altijd wonderwel. (RVS)