Deel dit artikel:

Caldo

De ‘Schwalbe-Tour-Transalp powered by Sigma’ – een hele mond vol, bij de dagelijkse voorstelling worden alle hoofdsponsors consequent gerespecteerd – loopt op zijn eind. De laatste loodjes verlopen onder een loden hitte met temperaturen die vlot voorbij de dertig graden pieken. Morgen is de slotrit. De kans is niet ondenkbaar dat we, eens voorbij de finish in Arco, rechtstreeks het Gardameer in fietsen. ‘Wasser!’ en ‘Acqua!’ waren ook de kreten die ik het vaakst hoorde tijdens de beklimmingen vandaag. Ikzelf solliciteerde er ook naar en kreeg anderhalve liter over het hoofd gekieperd. Even verderop zag ik een deelnemer in een fonteintje plonsen. De retrobeelden uit de prehistorische edities van de Tour de France flitsten door mijn hoofd. 

Lorenzo en ik gingen vandaag niet voluit. We namen een halve snipperdag. Gewoon omdat we hier niets meer te verdienen hebben en omdat we nu vooral moeten denken aan wat de komende weken nog komt. We konden wel paraderen met de rode strijdlusttruien die we een dag eerder hadden opgestreken. Dat was ook al wat. Het klassement is voor ons nooit een optie geweest. Gek dat er sommige Belgische duo’s stiekem de ambitie koesteren om vòòr ‘Derycke en Backelandt’ te finishen. Heren, veel zullen jullie dit jaar niet aan onze scalp hebben! Komen we hier ooit terug als een complementair duo met een goede conditie, dan is toptwintig in het herenklassement zeker haalbaar. De Transalp ligt ons eigenlijk wel.

De slotrit naar Arco wordt voor Kristof en Bart van het Grinta! Granfondo Team alles of niets. Al is ‘niets’ uiteraard nogal scherp gesteld. Ondanks pech blijven ze derde in het algemeen klassement, al houden ze nauwelijks vijf seconden over op hun dichtste achtervolgers. Houden ze stand en wordt de party in Arco compleet?