Deel dit artikel:

Cadenz stelt nieuwe aeroracer voor

De CRB03 is de derde racefiets van het jonge Nederlandse internetmerk.

In het weelderige groen op en rond de Posbank (nabij Arnhem) werd woensdag de nieuwste spruit voorgesteld van de familie van Cadenz Bicycles, een Nederlands internetmerk dat nu ruim een jaar bestaat. De naam is CRB03, wat een afkorting is van Cadenz Road Bike, terwijl het volgnummer erop duidt dat het het derde model is in de line-up.

De CRB03 is een aeroracer, met volop geprofileerde, snelle buizen met een minimaal frontaal oppervlak, een zitbuis die dicht aansluit op het achterwiel en ook een zadelpen met de doorsnede van een vliegtuigprofiel. Van de zijkant oogt de fiets kloek, heeft hij veel weg van een tijdritbike, en zeker met de hoge velgen van FFWD erin doet ie meteen watertanden. 

Opvallende features zijn de direct-mount achterrem (rem met 2 bouten op de beide achtervorkbenen gemonteerd) en het gegeven dat er 28 mm banden in de fiets passen. Bij sommige merken zie je die direct-mount-rem onder het bracket terug, maar Cadenz koos bewust voor een gebruiksvriendelijkere en onderhoudsarmere positie, ten koste misschien van een klein beetje aerovoordeel. Een keuze waar wij volledig achter staan. Vooraan zit een standaard remhoef omdat de voorvork met zijn dunne bladen geen plaats biedt voor bevestigingsgaten.

Een tapse balhoofdbuis met 1 ½ – 1 1/8 inch lagers en interne bekabeling spreken voor zich bij een moderne racefiets, terwijl het gewicht van een frame met 1090 gram (maat 56) voor een aeroracer prima binnen de perken blijft. De frameset kost 1.699 euro en als complete fiets met mechanische Ultegra, een 3T cockpit en een Racing Quattro wielenset van Fulcrum begint de CRB03 vanaf 2.799 euro. De CRB03 is er voorlopig alleen in de afgebeelde kleur (matzwart met rode elementen).  

Customising
Hij hoort regelmatig dat mensen het ‘moedig’ vinden dat hij met een nieuw fietsenmerk is begonnen, zegt Coen Bosch, bezieler van Cadenz Bicycles. Maar Bosch ziet juist de kansen om zich te onderscheiden van wat er al op de markt is, met name door meer klantgericht te denken en te werken.

Waar grote fabrikanten vaak (noodgedwongen) seriematig produceren, kan een kleine speler korter op de bal spelen en de keuzes aan de klant laten, in plaats van die voor hem te maken. Een goed voorbeeld daarvan, wat we zelf ook vaak tegenkomen bij catalogusmodellen, is dat de wielen en/of de banden van een bike dienen als sluitpost om de beoogde concurrerende marktprijs te kunnen behalen. Cadenz Bicycles start om te beginnen al met kwalitatief bij het frame en de prijs passende wielen en banden, maar geeft daarnaast de consument ook nog keuzeopties, zodat die zelf al direct de gewenste wielenset kan bestellen, in plaats van eerst een fiets met ‘trainingswielen’ te moeten kopen om die dan niet veel later te upgraden met een extra set.

Online only
Op de site zijn ook onder meer zadel en groepset zelf te kiezen, maar ook of je een fietsmeting wilt laten doen, of je vooraf een testrit wilt en of je het onderhoud wel of niet bij Cadenz laat doen: de klant kiest. En Cadenz mag dan wel uitsluitend via internet verkopen, het klantcontact hoeft er daarom niet minder om te zijn. Via mail, chat of telefoon mag je op een persoonlijke benadering rekenen. Stelregel van Cadenz is: niemand verlaat het pand zonder 100% tevreden te zijn over zijn aankoop. (RVS)

 

 

 

 

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE