Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bultaco wil nu ook de stad veroveren

In de Grinta! offroad-special van vorig jaar testten we al de Bultaco Brinco R en met dat platform als basis wil de Spaanse constructeur van 'Moto-Bikes' nu ook de stad veroveren. Hun nieuwste creatie heet de Albero.

Elke liefhebber van klassieke motoren kent het Spaanse Bultaco, al zet het merk sinds zijn terugkeer volop in op wat ze zelf ‘Moto-Bikes’ noemen. Met de Brinco R die Bultaco als eerste model op de markt bracht, presenteerden de Spanjaarden een fiets die het midden houdt tussen een E-MTB en een elektrische enduromotor. Gebaseerd op dat platform komt Bultaco nu met de Albero, een stoere speed pedelec die je in staat moet stellen om stormenderhand de stad in te nemen.

De motor met een maximaal vermogen van 2.000 Watt is gekoppeld aan een 1,3 kWh lithium-ion batterij wat tot een volgens de fabrikant tot een maximale actieradius van honderd kilometer zou moeten leiden. De Albero is gehomoglogeerd als speed pedelec zodat hij autonoom kan rijden (je hoeft niet te trappen om van de elektrische hulpmotor te genieten, je draait gewoon aan het gashendel en je gaat vooruit) en begrensd is op 45 kilometer per uur. Er zijn drie rijmodi voorzien: Sport, Tour en Eco.

Frame en achterbrug zijn van aluminium gemaakt en om comfortabel door de stad te scheuren is de Albero voorzien van een upside down voorvork met 130 mm veerweg en een ruim instelbare demper die het achterwiel 150 mm gecontroleerd op en neer laat bewegen. In het voor- en achterwiel vind je een 203 mm remschijf, vooraan gegrepen door een vierzuigerremklauw en achteraan door een tweezuiger exemplaar. De Albero staat op 24″ velgen met 2,35″ brede banden. Dat ook de Albero meer een ‘Moto-Bike’ dan een speed pedelec is, kan je afleiden uit het forse gewicht van ruim 42 kilo.

De Bultaco Albero staat vanaf 15 december bij de dealer en zal 5.950 euro kosten. Alle info op www.bultacobenelux.com (Foto hieronder = Bultaco Brinco R)