Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bruni geeft ’trainingsvideo’ over hoe je moet inhalen met MTB

Zit je met je mountainbike op een singletrack vaak vast achter tragere fietsers? Dan kan je misschien wat leren van meervoudig wereldkampioen downhill Loïc Bruni. Klik je vast en geniet hoe hij zo'n 130 MTB'ers inhaalt op elke mogelijke plaats en manier.

Tijdens Red Bull Campo, dat plaatsvondt in de Zuid-Franse badstad Mandelieu-la-Napoule, stonden zo’n 150 bikers aan de start met één doel: ex-wereldkampioen Loïc Bruni en de huidige wereldkampioene downhill Myriam Nicole achter zich laten. Daarin slaagden respectievelijk 13 en 34 deelnemers. De rest onderging telkens hetzelfde lot en moest de toppers laten passeren.

Nochtans begon Bruni niet bepaald voortreffelijk aan zijn race. Al in de eerste meters schatte hij een opstropping verkeerd in en belandde hij tegen de grond, maar de Specialized-rijder haalde daarna – en vaak op onwaarschijnlijke wijze – een hoop deelnemers in.

De volgende keer dat je een kans laat schieten om een tragere voorganger (op een veilige manier, liefst!) in te halen, denk je dus maar beter even terug aan dit filmpje:

Gerelateerde artikels