Deel dit artikel:

Brooks viert 25-jarige bestaan L’Eroica met nieuw zadel

Op 1 oktober vindt op de witte grindwegen in Sienna een nieuwe L'Eroica race plaats. Dit jaar wordt het een feesteditie, want L'Eroica wordt 25 jaar. Om dat te vieren lanceren ze in samenwerking met Brooks England een limited edition Swift Eroica leren zadel.

De eerste editie vond plaats in 1997 en bracht 92 renners samen om met een stalen fiets en fietskledij uit een ander tijdperk, de grindwegen in Italië te ontdekken. Het begon bij één man: Giancarlo Brocci. Hij heeft de waarden van het vroegere wielrennen zo hoog in het vaandel dat hij er een niet-competitieve tocht van maakte. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot meer dan een evenement. Een beweging om anderen opnieuw in contact te brengen met dat erfgoed.

Brooks England is, hoe kan het ook anders, een Britse fabrikant van zadels. Het bedrijf bestaat als sinds 1866, maar werd in 2002 overgenomen door het Italiaanse merk Selle Royal, dat onder meer Fi’zi:k in zijn gamma heeft. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Brooks een nieuw zadel uitgebracht met een uniek ontwerp dat met laser is geëtst in de leren bovenkant. Het zadel is gebaseerd op het populaire Swift-model, een smal, leren en handgemaakt racezadel met gehamerde koperen klinknagels en bijgewerkt met een klassiek XXV-patroon. Een eerbetoon aan het 25-jarig bestaan van L’Eroica.

Het Brooks England Swift Eroica limited-edition zadel is nu beschikbaar voor 190 euro op brooksengland.com/eroica-xxv.