Deel dit artikel:

Brooks lanceert nieuwe collectie 

Brooks introduceert een nieuw productconcept: Brooks LAB. Hierbij krijgen bekende Brooks-producten een met laser geëtst motief. Ze zijn er in een beperkte oplage.

Brooks LAB heeft zich bij de ontwikkeling van nieuwe concepten laten inspireren door het vrijheidsgevoel dat fietsen bezorgt. Het eerste resultaat daarvan is de lancering van speciale versies van de aloude B17 en Challenge-zadeltas. Het speciale laser geëtste motief bestaat uit stempels die reizen naar alle werelddelen vertegenwoordigen.

Best verkochte Brooks-zadel

De B17 is al het best verkochte Brooks-zadel. Het wordt breed gebruikt, onder andere voor woon-werkverkeer, gravel rijden, wielrennen, bikepacking en toerfietstochten. Deze zadels worden met de hand gemaakt in Engeland. Design en comfort zijn belangrijke eigenschappen. Kenmerkend zijn de details, waaronder de met de hand gehamerde koperen klinknagels en rails. De adviesprijs van de vernieuwde B17 bedraagt 150 euro.

Brooks combineert de B17 met de klassieke Challenge-zadeltas die ook met een speciaal motief verkrijgbaar is. In 1896 werd de eerste versie hiervan gemaakt van plantaardig gelooid leer. Hij werd hetzelfde jaar gepatenteerd. De lederen zadeltas monteer je aan de achterkant van de B17. De gespen zorgen hierbij voor stabiliteit, de riem voorkomt dat de inhoud tijdens het fietsen gaat rammelen. De adviesprijs is 100 euro.

Oudste zadelbedrijf

Brooks is het oudste zadelbedrijf ter wereld dat nog steeds actief is. Het is opgericht in 1866 en is bekend geworden met haar leren zadels. Hiernaast biedt Brooks de Cambium-lijn op basis van gevulkaniseerd rubber. Het assortiment tassen is speciaal gericht op fietsers. Brooks is te koop bij de betere fietsenwinkels. Of kijk op www.brooksengland.com.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE