Deel dit artikel:

Broers na ruzie met ‘Phil’: ‘Gilbert was agressief en niet voor rede vatbaar’

Mannen die Gilberts vinger breken, doen hun verhaal in Het Laatste Nieuws.

Het incident van afgelopen week waarbij Philippe Gilbert een gebroken vinger opliep krijgt een staartje. De 33-jarige Waal was vrijdag met ploeggenoot Loïc Vliegen op training in België toen ze ruzie kregen met, volgens BMC, twee dronkenlappen in een auto. Er volgde een handgemeen met als gevolg drie breukjes in Gilberts middelvinger.

“Maar de geruchten die verspreid werden, kloppen helemaal niet”, stellen de broers James en Stephen Henroye vandaag in Het Laatste Nieuws. “Die Gilbert, zo agressief en niet voor rede vatbaar, het leek wel of hij één of ander middel had genomen“, zegt James, de voornaamste betrokkene bij de ruzie. “Mijn huisarts, die me na de feiten heeft verzorgd, bevestigde me overigens dat het zou kunnen dat hij onder invloed was.” Het complete verhaal is bij Het Laatste Nieuws te lezen.

De gebroken vinger die Philippe Gilbert overhield aan een ruzie is inmiddels met succes geopereerd. De breuk werd met vijf pinnetjes vastgezet. Gilbert herstelt nu thuis. De Brabantse Pijl komt woensdag in ieder geval te vroeg voor de Luikenaar. Over zijn deelname aan de Amstel Gold Race wordt later deze week beslist, maar ook daar kan de breuk roet in het water gooien. Gilbert en Vliegen worden vandaag op het politiebureau verwacht om een verklaring af te leggen.