Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Britse vrouwenploeg schakelt hulp van gulle fans in

Trek-Drops hoopt op gulle wielerfans. De vrouwenploeg kan niet anders, nadat de nieuwe co-sponsor afgelopen vrijdag afhaakte. Met crowdfunding moet een gat gedicht worden van 250.000 pond. Wie helpt de enige Britse vrouwenploeg verder?

Het zit de managers achter het team niet bepaald mee. Eerder dit jaar liet Trek weten de ploeg te verlaten en de schouders onder een nieuwe Women’s WorldTour-formatie te zetten. Drops zat niet bij de pakken neer en ging op zoek naar een nieuwe sponsor om het voortbestaan te waarborgen. De bedoeling was om de naam van de nieuwe co-partner deze week bekend te maken, zo laat het team weten.

Jammer genoeg voor de equipe is de nieuwe geldschieter afgehaakt. De Britten moeten dus op zoek naar een andere sponsor. En daarbij schakelt het de hulp van wielerfans in. Via crowdfunding hoopt het team geld binnen te harken. “We zijn er nooit voorstander van geweest om het zo aan te pakken, maar we geloven nu dat het de enige manier is om zo veel mogelijk van onze twaalf rensters en de overige stafleden te kunnen behouden”, laat de ploeg weten.

Inmiddels zijn de eerste paar duizend euro binnen. Er is echter nog een lange weg te gaan. In de crowdfundingcampagne heeft de wielerploeg elf mogelijkheden (met verschillende tegenprestaties) opgenomen. Op de website wordt de crowdfundingsactie toegelicht.

Eerder al succes met crowdfunding

Crowdfunding op het hoogste niveau van de wielersport is niet nieuw. Manager Jonathan Vaughters startte afgelopen jaar een crowdfundingactie om het toenmalige Cannondale-Drapac van een ondergang te redden. Die campagne sloeg al snel aan. Uiteindelijk zou EF Education First aan boord stappen als reddende engel.

Gerelateerde artikels