Deel dit artikel:

Brighter Than All: de kleurrijke brilcollectie van Julbo

Julbo heeft een nieuwe, tijdelijke brilcollectie voor duursporters: Brighter Than All. Deze bestaat uit een drietal ontwerpen - de Density, Edge en Fury – en wordt in een gelimiteerde oplage van duizend stuks aangeboden. De kleurrijke eyewear is enkel deze zomer op de markt.

De eerste van de drie brillen is de Fury (op de foto hierboven afgebeeld). Volgens Julbo is dit model ‘gemaakt voor snelheid’, onder meer door zijn cilindrische scherm met een breed gezichtsveld. De Fury voorziet in de nodige ventilatie en heeft een Spectron-lens (categorie 3) voor veelzijdig gebruik, helder zicht en bescherming. De bril kost 110 euro.

Edge

De Edge, het tweede model, is licht van gewicht en heeft een low-profile montuur, waardoor je gezichtsveld beter is. De MagneFix-technologie maakt het mogelijk om vlot en gemakkelijk van lenzen te verwisselen en om de lens eruit te halen voor een schoonmaakbeurt. Ook deze bril biedt ventilatie, zodat je lens niet of minder snel beslaat. Het licht gebogen, omsluitende montuur houdt je bril op zijn plaats. De prijs van de Edge bedraagt 140 euro.

Density

Het derde model is de Density, volgens Julbo een bril met een ‘gedurfde stijl’. Deze is licht qua gewicht, heeft een minimalistisch ontwerp en biedt comfort dankzij een anti-slip neusstuk en flexibele inzetstukken van het montuur. Die houden de bril op zijn plaats. De Density biedt een volledig gezichtsveld door het ontbreken van frameranden en kost 115 euro.