Deel dit artikel:

Bosch Performance Line SX: high-end tech voor je e-gravelbike en e-MTB

E-bikes zijn er in steeds meer soorten en maten, met onderscheidende, geavanceerde technologie. Bijvoorbeeld je gravel- en mountainbike upgrade je in een handomdraai tot een volledig connected, digitaal wonder. Wat je daarvoor nodig hebt is hoogstaande tech, zoals de nieuwe Performance Line SX van Bosch eBike Systems.

Een laag gewicht, veel vermogen, maximaal plezier – dat is waarvoor de nieuwe Performance Line SX van Bosch eBike Systems staat. Deze is speciaal gemaakt voor sportieve fietsers die graag het avontuur aangaan in de natuur. De Performance Line SX is in essentie een stille drive unit, een apparaat dat de motor van de e-bike aandrijft, die je via een speciale app kunt aanpassen aan al je wensen. Hij wordt vergezeld door een nieuwe rijmodus, accu en remote control voor op het stuur. Deze componenten zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op onder meer lichte e-mountainbikes en e-gravelbikes. Op die manier kun je snel en zonder al te veel (extra) gewicht over elk oppervlak razen.

Op e-mountainbikes

Ben je een liefhebber van lichte e-mountainbikes, dan helpt de Performance Line SX je succesvol de trails te trotseren. Dit kan dankzij de best mogelijke combinatie van framegeometrie, gewicht, motorvermogen en accucapaciteit. Trails met veel lastige, technische stukken, scherpe bochten en steile hellingen kun je zo probleemloos aan. De ondersteuning van maximaal 600 watt, weggewerkt in een behuizing van circa 2 kilo, is krachtig genoeg om je over elk obstakel te loodsen. Met het lage gewicht geeft hij je veel wendbaarheid op vlakke stukken, en daarbij blijft het natuurlijke fietsgevoel behouden. De rijmodi Tour+ en eMTB, in te stellen via Bosch’ e-bike Flow-app, helpen je om nog fijner te mountainbiken met deze drive unit.

Voor de avonturen op je mountainbike heeft de ondersteuningstechnologie uiteraard energie nodig. Daar zorgt de nieuwe accu CompactTube 400 voor. Deze uiterst lichte batterij met een hoge energiedichtheid is optimaal afgestemd op de Performance Line SX en heeft een capaciteit van 400 kWh, wat meer dan genoeg is voor het gros van je sportieve tochten. Heb je toch meer nodig omdat je bijvoorbeeld verder wilt, dan vergroot je je actieradius met de nieuwe Range Extender PowerMore 250.

Op e-gravelbikes

Ook voor elektrische gravelbikes is de Performance Line SX meer dan geschikt. De technologie ondersteunt je bij het fietsen op asfalt, gravel en soortgelijke ondergronden met een toenemende trapfrequentie die je extra plezier geeft én net zo natuurlijk aanvoelt als het fietsen op een normale gravelbike. De trapweerstand is namelijk, zelfs met snelheden van meer dan 25 kilometer per uur, nauwelijks merkbaar.

Om van de Performance Line SX een echte trainingspartner te maken, heeft Bosch speciaal de nieuwe rijmodus Sprint ontwikkeld. Hiermee kan je snel opstarten en een hoge snelheid blijven behouden. Uiteraard geldt: hoe sneller je trapt, hoe hoger de ondersteuning wordt. Je kan deze rijmodus helemaal naar wens aanpassen.

Om e-gravelers nog verder tegemoet te komen, is er nu ook een speciale Mini Remote (een apparaatje waarmee je elektrische systemen kunt bedienen en aanpassen terwijl je fietst) voor dropbar-sturen. In combinatie met de System Controller, die in de buis van je e-bikeframe geïntegreerd kan worden, en je CompactTube 400-accu controleer je zo gemakkelijk je volledige fietservaring. Het systeem weegt in totaal 4 kilo.

Vanaf dit najaar

Denk je nu: ik wil graag een fiets met Performance Line SX? De eerste modellen met de Performance Line SX komen vanaf dit najaar op de markt. Ga voor meer informatie naar www.bosch-ebike.com.

Gerelateerde artikels