Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Born vernieuwt assortiment Xtra Bars

Born, fabrikant van onder meer sportvoeding, heeft twee vernieuwingen in het assortiment repen doorgevoerd. De Xtra Bar Banana is herontwikkeld. Daarnaast heeft het Nederlandse merk de nieuwe Xtra Bar Orange aan de range toegevoegd.

Belangrijke eigenschappen van de vernieuwde generatie energierepen zijn onder meer dat ze niet smelten en dat ze over de 2:1 verhouding tussen glucose en fructose beschikken. Die maakt een verhoogde koolhydraatopname tijdens de inspanning mogelijk. Een derde eigenschap is dat ze vrij zijn van palmolie.

Palmolie is olie uit de palmvrucht. De toenemende vraag naar palmolie leidt tot een uitbreiding van het oliepalm-areaal in de productielanden. Dit gaat in bepaalde gevallen ten koste van het tropisch regenwoud en tropisch veenland. Door de aanleg van palmolieplantages worden veel bossen gekapt. Born wil dit remmen en kiest er daarom bewust voor om geen palmolie te verwerken in de nieuwe generatie Xtra Bars.

Twee innovaties

De Xtra Bar Banana is geüpgraded. De nieuwe formule van deze energiereep heeft geen yoghurtcoating meer om het probleem van een smeltende toplaag bij hogere temperaturen te voorkomen. Born claimt dat de smaak van de oude productsamenstelling intact is gebleven. De nieuwe Xtra Bar Orange is gevuld met kleine drops donkere chocolade. Born spreekt hierbij over een ‘frisse smaakbeleving’.

Gerelateerde artikels