Deel dit artikel:

Born introduceert Xtra Bar en verbetert Flapjack

Wie frequent gedurende lange tijd op de fiets zit, wil zo nu en dan graag wat afwisseling in sportvoeding. Born heeft haar assortiment vernieuwd. De Xtra Bar is de nieuwste toevoeging en de Flapjack heeft een verbeterde receptuur gekregen.

De Xtra Bar (50 gram) is er in twee smaken: banaan en rood fruit. In beide gevallen heeft de reep een coating van witte chocolade. Dit laagje zorgt volgens Born voor extra ‘genot’ tijdens de inspanning. Het voornaamste is dat de Xtra Bar je van koolhydraten voorziet, 33 gram om precies te zijn. De reep is gemakkelijk weg te kauwen en verteert goed, zo stelt de fabrikant.

Nieuwe structuur en smaak

Born bood de Flapjack appelkruimel (50 gram) al langer aan. De receptuur hiervan is nu echter aangepast, waardoor de havermoutreep een betere structuur en smaak heeft. De Flapjack appelkruimel droogt bovendien niet zo snel uit. Elke reep is goed voor 35 gram aan koolhydraten, de belangrijkste brandstof die je nodig hebt tijdens het fietsen.

Gecontroleerd

Beide repen zijn palmolievrij. Bovendien staan ze op de lijst van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT). Dat wil zeggen dat de batches repen gecontroleerd zijn en geen dopingstoffen bevatten.