Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bontrager verkleint kans op lekrijden met nieuwe AW3-banden

Bontrager heeft zijn AW3 racebandenlijn opgefrist. Nieuw daarin zijn de modellen Hard-Case Lite en Hard-Case. Deze banden hebben een hogere lekbestendigheid dan hun voorganger. Bontrager claimt dat dit geen consequenties heeft voor de rijprestaties.

De nieuwe AW3 Hard-Case Lite band is 78 procent sterker dan zijn voorganger. Dit cijfer qua verbeterde lekbestendigheid is niet uit de lucht gegrepen, het is onafhankelijk vastgesteld door Wheel Energy, de industrie-referentie wat betreft het testen van banden.

De AW3 heeft een beschermende laag van nylon/ aramide-weefsel onder het loopvlak. Dat biedt voordeel op twee vlakken: de aramide-laag biedt een kleinere kans op een platte band, terwijl de nylonlaag voor het soepele rijgevoel zorgt. De AW3-banden zijn gemaakt van Bontragers eigen duurzame TR-Endure rubbercompound.

Het lichte profiel met verzonken kuiltjes biedt extra tractie in de bochten. Tegelijkertijd zorgt het gladde centrale loopvlak voor een lage rolweerstand, efficiëntie en snelheid en vertrouwen. Daarbij maakt het niet uit op welk soort wegdek en onder welke weersomstandigheden je rijdt.

Hard-Case Lite versus Hard-Case

In het intro noemden we dat de collectie twee nieuwe banden telt. Wel, naast de Hard-Case Lite is er de Hard-Case. Het verschil daartussen zit hem in het niveau van lekbescherming: de Hard-Case Lite heeft een laag van nylon/aramide onder het loopvlak; de Hard-Case heeft dezelfde antileklaag én een nylon laag van hieldraad tot hieldraad. Dit zorgt voor nog meer duurzaamheid en lekbescherming. De Hard-Case Lite is bovendien beschikbaar met een reflecterende zijwand voor betere zichtbaarheid in het donker.

Vanaf nu verkrijgbaar

De AW3 Hard-Case Lite heeft een adviesprijs van 39.99 euro. De uitvoering met reflecterende zijwand is iets duurder: 44.99 euro. De AW3 Hard-Case met de nylon laag van hieldraad tot hieldraad hangt in het schap met een prijskaartje van 44.99 euro. De nieuwe Bontrager AW3-banden zijn vanaf nu verkrijgbaar bij het Trek-dealernetwerk.

Gerelateerde artikels