Deel dit artikel:

Bolero Gravel Series: 4 tochten voor recreanten én racers

Ongetwijfeld doen de 'Yuzzu Gravel Series' nog een belletje bij je rinkelen. Golazo organiseerde die gravelevents uitsluitend voor recreanten. Een nieuwe naamsponsor laat vanaf dit jaar ook een nieuwe wind waaien door het concept. De 'Bolero Gravel Series' zijn vier tochten die je zowel 'op't gemak' als met de voet vol op de gas kan rijden!

De eerste afspraak op de Bolero-kalender is op zaterdag 13 april de Nationaal Park Gravel Fondo. Deze tocht door Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen verhuist van het najaar naar het voorjaar. De Pajot Gravel Fondo maakt de omgekeerde beweging en is de vierde en laatste manche van de Bolero Gravel Series 2024. Afspraak op zaterdag 14 september in Sint-Pieters-Leeuw. Tussendoor kan je je ook nog uitleven in de Dwars door het Hageland Gravel Fondo (zondag 2 juni in Diest) en de Houffa Gravel Fondo (zaterdag 24 augustus in Houffalize). Net als vorig jaar is de Houffa Gravel opnieuw de Belgische UCI-qualifier voor het WK gravel, dat op 5 en 6 oktober in Halle en Leuven plaatsvindt.

Waarom dat extra competitieve aspect?

“Gravel is hot en het valt op dat gravelaars toch wel dat tikkeltje competitie willen. Beste bewijs is het BK gravel van 1 mei, waar de teller nu al op duizend inschrijvingen staat”, zegt Christophe Impens, Head of Cycling bij Golazo, dat het BK/EK gravel 2023 organiseerde en ook het WK 2024 in Halle en Leuven, het BK 2024 in Turnhout, de UCI Gravel World Series en de Bolero Gravel Series organiseert. “De overvloed aan positieve reacties en het enthousiasme na afloop van het BK/EK 2023 leerden ons dat heel wat deelnemers graag samen aan de start staan met bekende en niet-bekende gravelaars. De Bolero Gravel Series worden om die reden vanaf dit jaar volgens een nieuw format georganiseerd. De groepsstart per leeftijdscategorie, die wordt toegepast in de UCI Gravel World Series, maakt zijn intrede. Er zullen zowel dagklassementen als een algemeen klassement bijgehouden worden. Best te vergelijken met een gran fondo zoals La Marmotte.

© kramon

Ook recreatieve gravelaars zijn nog welkom

Dat wil niet zeggen dat er geen plaats meer is voor recreanten, integendeel! “Start je liever op je eigen tempo of zegt de groepsstart je niets, dan start je tijdens de vrije start”, gaat Impens verder. Iedereen kiest zijn eigen snelheid, doel en intensiteit. Bovendien zullen de deelnemers per event kunnen kiezen uit drie afstanden. Zowel de beginnende als de geoefende gravelaars zullen aan hun trekken komen. De parcoursen van alle vier de events van de Bolero Gravel Series ondergaan bovendien een stevige facelift. Ze worden niet alleen onder de loep genomen in functie van de veiligheid, maar ook grondig vernieuwd. Met behulp van onze partners streven we naar kwalitatieve, premium gravelevents waar beleving, sfeer en gezelligheid centraal staan, besluit Christophe Impens.

Kalender Bolero Gravel Series 2024:

  • Zaterdag 13 april: Nationaal Park Gravel Fondo – Maasmechelen
  • Zondag 2 juni: Dwars door het Hageland Gravel Fondo – Diest
  • Zaterdag 24 augustus: Houffa Gravel Fondo – Houffalize
  • Zaterdag 14 september: Pajot Gravel Fondo – Sint-Pieters-Leeuw

Meer info en inschrijvingen: 

www.bolerogravelseries.be

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE