Deel dit artikel:

BKOOL brengt Evenepoel, Alaphilippe en andere renners naar virtuele wielerwereld 

Online trainingsplatformen blijven toenemen in populariteit. BKOOL geeft nu amateurrenners de kans om online mee te fietsen met renners als Evenepoel, Contador, Froome en anderen.

Met een barre winter achter de rug hebben veel renners hun trainingen binnen afgewerkt. Virtuele wielerplatformen als BKOOL kunnen hierbij helpen om die trainingen wat aangenamer te maken. Volgens BKOOL’s marketing director Angel Luis Fernandez is dat niet het enige voordeel. “Platformen als BKOOL geven wielerfans de kans om mee te fietsen met hun wieleridolen, zonder dat ze hun huis moeten verlaten. BKOOL is niet enkel een ontmoetingsplaats, het is ook een essentieel onderdeel geworden van de voorbereiding voor veel profrenners. Ze hebben de kans om tal van echte routes op voorhand te verkennen, wat bijvoorbeeld voordelen kan geven in de voorbereiding van een tijdrit.” 

BKOOL gaat blijven inzetten op het verbinden van (voormalige) profrenners en amateurrenners. Zo zullen de komende weken Oscar Freire en andere Soudal-Quick-Step-renners deel uitmaken van het fietsplatform. 

Momenteel worden de virtuele wedstrijden van de Giro en de Deutschland Tour verreden op BKOOL. Zo krijgen mensen de kans om deel te nemen aan de etappes in een virtuele, maar realistische omgeving.