Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bizar!? Landis wil cannabisgebruik nu ook promoten onder sporters

Dat Floyd Landis sinds enige tijd in de cannabisteelt zit, is geen geheim. Wel fronsten we onze wenkbrauwen toen we hoorden dat Landis een brug gaat slaan tussen cannabis en zijn oude liefde: de wielersport. De Amerikaan zou volgens berichten drie ‘cycling-themed’ cannabis shops openen in Portland.

Na zijn wielerloopbaan stortte Landis zich in de cannabis. Bijna anderhalf jaar geleden opende hij officieel Floyd’s of Leadville. Het bedrijf van de veelbesproken ex-renner, die ooit zijn Tourzege moest inleveren, legt zich toe op producten op basis van cannabisolie. De zaak draait uitstekend en onderscheidt zich volgens de ondernemer door teelt op hoogte (in het hoger gelegen Leadville).

Dat Landis het in de cannabis zoekt, komt door zijn eigen gebruikservaringen. “Ik had jarenlang ernstige heuppijn”, verkondigde hij eerder. “Het gebruik van cannabis bleek een uitstekende manier om die pijn te bestrijden. De therapeutische voordelen ten opzichte van verslavingsgevoelige pijnstillers kunnen we niet langer negeren. Het is tijd om de discussie te openen.”

Social bike rides

Nu gaat Landis een stap verder met Floyd’s Fine Cannabis. Hij betrekt drie bestaande winkels waarmee hij het gebruik van cannabis wil promoten bij mensen met een actieve leefstijl. Vanuit zijn zaken gaat hij producten met cannabis verkopen die specifiek bedoeld zijn voor mensen die sporten en bewegen. De drie shops moeten ook het vertrek- en eindpunt worden van social bike rides en andere events.

Gerelateerde artikels