Deel dit artikel:

Birzman Wedge Wedge II: de 2.0-versie van de bandenlichter

De Wedge Wedge II is de nieuwste bandenlichter van Birzman. Dit kleine hulpmiddel heeft twee functies: je gebruikt hem om de band van de velg te halen én om hem er later weer op te leggen.

Het vervangen van een binnenband kan soms best een behoorlijk karwei zijn. Je moet de buitenband er eerst afhalen en deze er later ook weer terug op leggen. De Wedge Wedge II van Birzman moet dit werk vergemakkelijken. Deze ‘bandenlichter 2.0’ is in de eerste plaats een hulpmiddel om de buitenband eraf te halen. Maar hij helpt je ook om de buitenband er later weer op te leggen.

De Wedge Wedge II heeft een haak die je op de rand van de velg zet. Bij bredere mountainbike- of gravelbanden zet je hem in het midden. Door de hefboomwerking leg je de buitenband met minder moeite op de velg. De Wedge Wedge II is zeer geschikt voor tubeless buitenbanden voor de racefiets die doorgaans wat strakker op de velg liggen en minder gemakkelijk met de hand zijn te leggen. Pijnlijke duimen blijven uit dankzij dit kleinood.

De Wedge Wedge II is online leverbaar via Birzman en verkrijgbaar bij de lokale dealer. Het kleine hulpmiddel heeft een adviesprijs van 24,95 euro.