Deel dit artikel:

Birzman maakt traditionele Y-sleutel extra handig

Het ene fietsgereedschap is het andere niet. Bij dat van Birzman valt vaak op hoe goed erover is nagedacht om een stuk gereedschap zo efficiënt mogelijk te maken. Zo ook bij de Y-Grip S-sleutel. Die ziet eruit als een simpele Y-vormige sleutel maar verbergt enkele ingenieuze details.

Deze Y-Grip S-sleutel is een mooi voorbeeld van een vernuftig Birzman-product. Elke mecanicien of thuissleutelaar kent wel de zoektocht naar de juiste inbussleutel die diep in de materiaalbak verborgen ligt. Deze Y-Grip S bevat telkens drie formaten inbus- of Torx sleutels in één, waardoor je meteen een grotere, opvallendere sleutel krijgt, die je minder snel kwijtraakt. Die eigenschap heeft natuurlijk elke Y-vormige sleutel, maar er is meer.

Het eerste stuk bij het handvat zit los van de rest van het handvat. Deze ‘Rotary Sleeve’ is dan ook dat ingenieuze detail waarover we het hadden. Je houdt de Y-Grip S aan deze ‘kraag’ met duim en wijsvinger vast, terwijl je met de andere hand een boutje los of vast draait. Ideaal voor de wat preciezere klussen met kleine bouten en schroeven. Bekijk het filmpje hieronder om er een beter idee van te krijgen.

Het magnetische middenstuk van de Y-Grip S geeft de mogelijkheid kleine onderdelen aan de sleutel zelf vast te ‘plakken’ of de inbussleutel in zijn geheel aan een metalen wandoppervlak of kast op te hangen.

De Birzman Y-Grip S is in drie uitvoeringen beschikbaar met verschillende formaten sleutels: inbus 2/2,5/3 of inbus 4/5/6 of Torx T10/25/30, telkens aan 14,95 euro.

Meer info op www.birzman.nl

Gerelateerde artikels