Deel dit artikel:

Bioracer helpt Team DSM aan high-end kleding

Bij Team Sunweb zijn er deze winter de nodige sponsorwissels. DSM is vanaf volgend seizoen de naamgever. Daarnaast is het Bioracer dat vanaf 2021 ondersteunt met de kleding. Het Belgische merk werkte tot dusver vooral met nationale federaties samen.

Bioracer is vanaf 1 januari de officiële technologiepartner van Team DSM. Deze samenwerking houdt in dat Bioracer verantwoordelijk wordt voor de ontwikkeling en productie van op maat gemaakte wielerkledij voor het UCI WorldTour-team. Dit alles gebeurt in samenwerking met DSM en het performance lab van Team DSM.

Geen klassieke samenwerking

Team DSM legt de lat hoog, ook als het gaat om de kwaliteit van kleding. De ploeg heeft besloten af te stappen van een klassieke samenwerking met commerciële kledingmerken. In plaats daarvan keek het management uit naar een partner die Team DSM kan ondersteunen in de ontwikkeling en productie van prestatiegerichte kledij voor uiteenlopende omstandigheden.

Kledingstukken voor 2021 krijgen nieuwe beschermende materialen geïntegreerd. Verder wordt de kledij vervaardigd uit hoogperformante stoffen en is deze voorzien van de nieuwste technologieën, zoals DSM’s beschermende Dyneema-stoffen en Anitel-materialen. De kennis van Bioracer op het gebied van ontwikkeling en productie moet ervoor zorgen dat de outfits volgens de hoogste industriestandaarden worden geproduceerd.

Aerodynamica

Danny Segers, CEO Bioracer: “Doorheen de afgelopen 10 jaar hebben we gestreefd naar het continu verbeteren van de aerodynamica van onze wielerkledij. We zijn ervan overtuigd dat de expertise van ons Protolab, Textile Studio en Speed Center, samen met de laatste innovaties van DSM en het performance lab van Team DSM, dat het hele project onderbouwt, zal leiden tot een betere aerodynamica voor Team DSM. We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking en zetten dan ook onze expertise ten volle in om de uitrusting van de Team DSM-renners te optimaliseren zodat ze het maximum uit hun prestaties kunnen halen.”