Deel dit artikel:

Bikeshield beschermt je frame tegen steenslag en krassen

Wil je lakschade bij je fiets voorkomen? Dat kan heel eenvoudig met behulp van Bikeshield. Deze beschermende stickers waren al als werkplaatsproduct verkrijgbaar op rol en zijn er nu ook in een uitvoering voor fietsers zelf.

Een beschadigd frame is niet zelden een grote ergernis van fietsers. Zeker de materiaalfreaks zullen diep zuchten als er een kras op een zichtbare plek is ontstaan. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Voor je erg in hebt, heeft een wrijvende kabel bij het balhoofd voor krassen gezorgd. Of is er door steenslag of vervoer naar een cyclo aan de andere kant van het land een lelijke beschadiging op een van de framebuizen gekomen.

Gemakkelijk in gebruik

Met Bikeshield behoort dit probleem grotendeels tot het verleden. Bikeshield is een beschermsticker die op een rol zit. Daaruit knip je de gewenste stickervorm, zodanig dat die bijvoorbeeld op de liggende achtervork of aan de onderkant van het bottom bracket past en daar bescherming kan bieden. Het stickermateriaal is gemakkelijk aan te brengen en weer te verwijderen. Het laat geen plakresten achter op het frame.

Zelfherstellend

Door een speciale formule zijn alle Bikeshield-producten UV-bestendig. Daardoor vergelen ze niet en gaan ze langer mee voordat vervanging noodzakelijk is. De rollen zijn beschikbaar in een glossy en matte afwerking. Daardoor zijn de stickers niet of nauwelijks zichtbaar op het frame. Onderscheidend punt is dat de stickers toch iets dikker zijn, waardoor ze zich bij kleine beschadigingen herstellen.

Ook voor fietsers

Fietsherstellers werken al langer met Bikeshield. Tot voor kort was de beschermende sticker alleen als grootverpakking voor in de werkplaats verkrijgbaar (rollen van 9 en 18 meter). Speciaal voor fietsers zijn er nu kleinere verpakkingen ontwikkeld. Deze rollen zijn goed voor 1, 2 of 3 meter aan stickermateriaal (breedte: 10 centimeter). Iedereen kan zo zijn of haar frame beschermen tegen schade door vervoer, steenslag en gebruik. Als je liever van klant-en-klare Bikeshield-stickers gebruik wilt maken: er zijn ook tal van pre-cut consumentenverpakkingen verkrijgbaar.

Korting

Bikeshield-producten zijn exclusief verkrijgbaar bij BusyBee Bike Products. Ga voor meer informatie naar de website. Tip: lezers van Grinta! kunnen hier de komende vier weken producten aanschaffen met 15 procent korting. Gebruik daarvoor de kortingscode Grinta!BB15%.