Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bijzondere verrassing voor Julian Alaphilippe

Nee, 2017 is tot dusver niet het jaar van Julian Alaphilippe. Door knieproblemen miste hij al de Ardennenklassiekers en ook in de Tour de France zullen we de Fransman niet in actie zien. Als extra motivatie voor een spoedig herstel verraste Specialized hem met een Tarmac, die qua design op maat is gemaakt.

De Franse vlag werd als uitgangspunt genomen. Het rood, wit en blauw uit de nationale driekleur zien we op verschillende plekken terug. Er zit bovendien een rood-blauwe gloed over het frame. Afhankelijk van de hoek waaruit je naar de Tarmac kijkt, kleurt het frame rood of blauw. Op de onderbuis zien we een verwijzing naar de zege in de Ronde van Californië in 2016, wat Alaphilippe tot dusver als een van zijn grootste daden beschouwt. Verder volgen de andere graphics de vormen van de fiets en straalt de styling vooral klasse uit, zo betoogt Specialized.

Alaphilippe geeft zijn goedkeuring aan het ontwerp. “Ik moet zeggen dat ik nogal geraakt was door wat er eerder dit seizoen gebeurde. Ik moest noodgedwongen m’n favoriete koersen schrappen”, zegt hij. “Maar nu kan ik niet wachten om terug in training te komen en klaar te geraken voor de volgende doelen. Deze supercoole fiets van Specialized geeft me zeker meer moraal. Het is altijd aardig om iets te krijgen, zeker als dat speciaal voor jou is gemaakt. Ik waardeer het cadeau absoluut.”

Bevoorradingszakje
Alaphilippe kwam dit jaar al sterk voor de dag in Parijs-Nice, maar in de Ronde van het Baskenland ging het mis. In de derde etappe van de Spaanse rittenkoers ging hij op 50 kilometer van de streep onderuit bij het aannemen van een bevoorradingszakje. Hij blesseerde daarbij zijn rechter knieschijf. Een rustperiode en de voorgestelde behandeling sloegen onvoldoende aan. Daarop besloot men over te gaan tot een operatie. Alaphillipe mikt nu op doelen in de tweede helft van het jaar.

Gerelateerde artikels