Deel dit artikel:

Bijzondere TT1-tijdritfiets van Pogačar in online verkoop

Wil je eigenaar worden van een hele speciale fiets? Neus dan eens rond bij Bike-room.com. Het platform dat bekend staat om het aanbod van unieke (team)fietsen, kondigt de online verkoop aan van onder meer de TT1-tijdritfiets van Tadej Pogačar.

Bike-room.com is een Italiaanse wederverkoper van gebruikte en nieuwe racefietsen uit eerdere seizoenen. Het bedrijf bestaat al een paar jaar en levert inmiddels in meer dan vijftig landen. In de loop der tijd heeft Bike-room.com vooral naam gemaakt met de verkoop van fietsen van EF Pro Cycling, Team Cofidis, Astana Qazaqstan en Bike Exchange.

Dankzij de samenwerking met fietsmerk Colnago is Bike-room.com erin geslaagd om exclusieve fietsen van UAE Team Emirates toegankelijk te maken. De voorraad bestaat uit Colnago’s V3Rs- en TT1-modellen, uitgerust met Campagnolo-onderdelen. Liefhebbers kunnen zich nu online registreren om in aanloop naar de publieke veiling toegang te krijgen. Die begint dinsdag (morgen) en loopt tot 18 december door.

Vier stuks in omloop

Het meest bijzondere model is wellicht de TT1-tijdritfiets (prototype) van Tadej Pogačar. Die fiets werd geïntroduceerd in de Tour de France van 2022. De Sloveen reed er volgens berichten in de resterende tijdritten van dat seizoen op.

Er zijn slechts vier van deze fietsen in omloop, en dit is de enige die nu verkocht wordt. Volgens onbevestigde berichten heeft Pogačar er eentje zelf in huis. De tweede zou zijn verkocht aan een vermogende Saoedi en de derde aan Richard Mille, het luxe horlogemerk dat verbonden is aan UAE Team Emirates. Bike-room.com verwacht dat deze tijdritfiets voor meer dan dertigduizend euro van eigenaar zal wisselen.

Gerelateerde artikels