Deel dit artikel:

Bij nieuwe Sidi Fast draait het om efficiëntie

Sidi heeft haar nieuwe Fast gepresenteerd. De naam van de schoen verraadt eigenlijk al waarvoor hij gemaakt is: voor een last-minute sprint of snelle aanval. Het Italiaanse merk heeft bij de ontwikkeling ingezet op stijfheid en een verbeterde sluiting. Dit alles voor meer efficiëntie.

Als we de schoen onder de loep nemen, zien we de Carbon Composite 20-zool, gemaakt van carbon en nylon. Die materiaalcombinatie zorgt voor een lichte en tegelijkertijd stijve schoen. Nylon brengt eveneens duurzaamheid: de technische kwaliteiten van de schoen blijven langer behouden, ook als hij lang en veelvuldig wordt gebruikt.

Sidi heeft de schoen uitgerust met Tecno-3, een gepatenteerd mechanisme. Hiermee kun je de schoen over de gehele lengte sluiten. Op deze manier past het bovenwerk zich beter aan de vorm van je voet aan, het biedt een persoonlijke pasvorm. Sidi werkt met het welbekende boa-draaisysteem. De sluitingskabel bij Tecno-3 is volgens de fabrikant verstevigd. Niet alleen voor extra kwaliteit, maar ook voor gemakkelijke en snellere sluiting.

Minder emissies

Zoals de meeste van de modellen van Sidi is ook in de Fast gebruikt gemaakt van Microtech Microfiber. Dit is een licht, ademend, waterdicht en vooral milieuvriendelijk materiaal. Het is geproduceerd met een speciale ‘Water-Tech’ behandeling zonder gebruik van oplosmiddelen. Deze productiewijze verkleint de ecologische voetafdruk en voorkomt schadelijke emissies in de lucht en fabriek.

Stabiliteit

De Fast heeft een versterkte hielcup van polyurethaan. Deze brengt stabiliteit bij de hiel en verhindert het schuiven van de voet in de schoen. Dit en alle andere ontwerpkeuzes zorgen ervoor dat de kracht van het lichaam via de voet zo goed en efficiënt mogelijk op het pedaal wordt overgebracht.

Gerelateerde artikels