Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bianchi komt met Oltre XR3

Nieuw model is afgeleid van top-aeroracer XR4.

Bianchi heeft vanaf nu naast zijn topmodel Oltre XR4 ook vrijwel identieke maar meer betaalbare versie ervan in zijn gamma. De Oltre XR3. Het frame krijgt dezelfde aero-eigenschappen mee als zijn naamverwant, maar is minder licht.

De Celeste-firma uit Italië weet hoe ze Italiaanse stijl beschikbaar moeten maken voor een breed publiek. Daarvan zagen we in het verleden al fraaie voorbeelden zoals de Via Nirone en de Infinito. Hoe breed het publiek zal zijn met genoeg portemonnee voor een Oltre XR3 durven we niet te zeggen, want het persbericht rept met geen eurocent over de prijs.

Wel wordt uitvoerig belicht dat het frame in aerodynamische capaciteiten niet hoeft onder te doen voor dat van de XR4. Ook het rijgedrag werd gekopieerd, en dat betekent een haarscherp stuurgedrag met maximale controle over de fiets. Net zoals de XR4 is de nieuwe Oltre XR3 vanzelfsprekend een racemachine bij uitstek. Liever laagvliegen dan traag toeren.

De XR3-framebuizen bevatten overigens Countervail, een carbon-composiet laagje materiaal met een trillingsdempende werking. Het wordt exclusief door Bianchi gebruikt en werd ook al toegepast in de Aquila CV tijdritfiets, de Infinito CV comfortracer, de Specialissima alsook de XR4.

Het XR3 frame is een monocoque constructie met volledig interne kabelvoering, carbon dropouts en een pressfit bracket van 86,5×41 mm. Het frame is er in 7 verschillende maten (47, 50, 53, 55, 57, 59, 61). Het gewicht van een maatje 55 is 1110 gram. (RVS)

 

 

 

Gerelateerde artikels