Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bianchi herdenkt Pantani

In 1998 pakte Marco Pantani de dubbel Giro-Tour. Om die memorabele prestatie te herdenken, komt Bianchi met een speciale editie van zijn klimfiets Specialissima.

Een Giro en een Tour winnen in hetzelfde jaar is slechts uitzonderlijk weinigen gegeven. Zeven renners pas slaagden er ooit in en de betreurde Marco Pantani was er één van. Il Pirata reed naar zijn overwinningen op een Bianchi, en die Italiaanse celeste-fabrikant achtte 20 jaar na dato het moment rijp om dat nog eens te belichten.

De gedenk-fiets is een Specialissima, Bianchi’s high-tech model klimfiets dat in 2015 ten tonele verscheen. De 2018 versie is afgewerkt in precies dezelfde kleuren als de Bianchi MegaPro XL bike waar de Piraat in 1998 zijn huzarenstukje op afwerkte. Frame en voorvork zijn met de hand gelakt in Italië en op de balhoofdbuis prijkt dezelfde Bianchi-adelaar als voorheen.

Net als de MegaPro XL destijds een voorloper was op het vlak van framedesign, met ultralichte aluminium buizen, is ook de huidige Specialissima een toonbeeld van high-tech. Dit keer met een carbon frame van 780 gram in de hoofdrol, en Countervail-vibratiedemping in het frame verwerkt.

Gerelateerde artikels