Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

BH voegt vier nieuwe RC-uitvoeringen toe aan Lynx Race EVO Carbon-reeks

Een jaar geleden lanceerde BH de Lynx Race EVO Carbon. Twaalf maanden later is deze XC-mountainbike met dubbele vering een gevestigde naam. Voor 2022 wordt het assortiment uitgebreid met RC-uitvoeringen met Performance Layup-carbon.

In het eerste jaar scoorde BH met de Lynx Race EVO Carbon. Niet alleen met de verkoopcijfers, maar ook op sportief niveau. David Valero behaalde met deze fiets een bronzen medaille op de laatste Olympische Spelen in Tokio.

In het tweede jaar wordt de familie uitgebreid met de komst van de Lynx Race Carbon RC. Het gaat in totaal om vier nieuwe modellen die gebruikmaken van een frame dat visueel volledig identiek is aan zijn grote broer, de BH Lynx Race EVO Carbon. De vormen, geometrie én stijfheid van deze modellen zijn identiek. Verschil is dat de RC-uitvoeringen zijn voorzien van de Performance Carbon Layup (P-CL) in plaats van de EVO Carbon Layup (E-CL). Dat drukt de prijs.

Het E-CL-frame heeft een gewicht van 1.850 gram, terwijl het nieuwe RC-frame met P-CL 2.200 gram weegt (in maat MD). De nieuwe BH Lynx Race Carbon RC-reeks wordt aangeboden vanaf 3.199 euro. Eén van de vier nieuwe modellen betreft een LT-uitvoering met een veerweg van 120 millimeter. De andere drie modellen hebben een veerweg van 100 millimeter.

De BH Lynx Race Carbon RC beschikt over alle technologieën die het vorige seizoen hun debuut maakten op de Lynx Race EVO Carbon. De hoge mate van stijfheid is een belangrijk aspect. Dit is voor een groot deel te danken aan de toepassing van een overmaatse as in het belangrijkste draaipunt van de achtervering. Het Split Pivot-veringssysteem is verfijnd en er is werk gemaakt van integratie. Zo lopen de kabels door het stuur.

Unique-programma

De nieuwe BH Lynx Race Carbon RC-modellen zijn ook verkrijgbaar in het BH Unique-programma. Daarmee kan je het uiterlijk van de XC-mountainbike grotendeels zelf bepalen. Er zijn 32.000 kleurcombinaties mogelijk.