Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bewapend tegen regen en kou met Sealskinz

Met de herfst en winter voor de deur weten fietsers één ding zeker: er gaan fietsritten onder natte en koude omstandigheden voorbijkomen. Met producten van het bekende merk Sealskinz wordt het net wat gemakkelijker om de strijd tegen de natuurelementen te winnen.

In de Lage Landen weten we wat het is om bij regen en wind te fietsen. Niet dat het prettig is. Logischerwijs willen heel wat fietsers hun lichaamsdelen waarlangs zij de meeste lichaamswarmte verliezen zo goed mogelijk beschermen. De ontwikkelaars achter Sealskinz hebben zich om die reden toegelegd op de productie van ideale kousen, handschoenen, mutsen en overschoenen.

Speciaal membraan
De Britten van Sealskinz hebben de volgende zin tot lijfspreuk verheven: ‘Get out and stay out whatever the weather’. Als fietsers moet je je sport kunnen blijven uitoefenen, ook als het weer minder is. Grootspraak is het niet, want Sealskinz heeft patent op een speciaal waterdicht en ademend membraan. Dat zit in de producten verwerkt en zorgt ervoor dat je voldoende beschermd bent tegen het soms barre weer.

Producten als de mutsen, handschoenen, kousen en overschoenen van Sealskinz bestaan uit een naadloze constructie van drie lagen. De binnenlaag van merinowol houdt de ledematen warm en voert het vocht weg en de tweede laag bestaat uit het ademend membraan. Dat beschermt tegen water en kou en voorkomt de ophoping van transpiratievocht. De derde laag tekent het duurzame karakter van de diverse producten.

Samenwerking met topsporters
Het assortiment van Sealskinz is niet van de een op andere dag tot stand gekomen. Het Britse bedrijf heeft reeds meer dan dertig jaar ervaring in de ontwikkeling. Daarbij is steeds samengewerkt met vooraanstaande atleten uit verschillende sportwerelden. Met behulp van hun professionele terugkoppeling is het assortiment van Sealskinz steeds wat verder verbeterd, met als resultaat dat nu sporters van alle niveaus kunnen profiteren.

Meer info nodig? Raadpleeg https://passionforcycling.be