Deel dit artikel:

Betrapt! Chris Froome haalt smartphone tevoorschijn tijdens de slotrit van de Tour

Tourwinnaar handelt in strijd met de reglementen.

Betrapt! Chris Froome werd tijdens de slotetappe van de Ronde van Frankrijk vastgelegd op een koersfoto waarop hij de smartphone in zijn hand heeft. Volgens de reglementen van de Tour de France is  het gebruik van een telefoon tijdens de wedstrijd niet toegestaan.

Het is Philippe Maertens die er een discussie over aanzwengelt op Twitter. De mediamanager van Team Katusha publiceerde de foto hiernaast op zijn Twitter-account. Hij verwijst naar artikel 9 van de reglementen waarin staat dat het gebruik van mobiele telefoons niet wordt toegestaan. De kans lijkt echter niet groot dat de ASO de Britse winnaar van de Ronde van Frankrijk alsnog straft.

Waarom Chris Froome met de smartphone rondreed, weten we niet. Van Adam Hansen weten we dat wél. De renner van Lotto-Soudal had de telefoon zondag voor alle zekerheid in de achterzak gestoken, mocht Parijs opnieuw getroffen worden door een terroristische aanslag. Hansen besloot zondag zijn vijftiende grote ronde op rij en kwam, gelukkig, veilig aan.

Eerder ontstond discussie toen Luca Paolini tijdens de Tour de France met zijn smartphone in de hand reed. De Italiaan was in 2014 vergeten de telefoon op te bergen en wilde hem uitschakelen en naar de volgwagen brengen, terwijl het peloton 50 tot 60 kilometer per uur reed. Dat moment werd met camera vastgelegd. Paolini kreeg destijds een boete en verontschuldigde zich publiekelijk.