Deel dit artikel:

Bescherm je gravelbike met hippe framekits

Je all-road fiets beschermen én een frisse look geven? Het kan met de nieuwe kits van Dyedbro. Het merk heeft een rist hippe framebeschermingssets voor fietsen met dropbars beschikbaar. Je kunt de laagjes gemakkelijk zelf op het frame aanbrengen.

De laatste jaren heeft de populariteit van onder meer bikepacking en gravelbiking een enorme vlucht genomen. Niet zelden worden er zware tassen aan het frame bevestigd. En heel vaak gaan de ritten over een mix van avontuurlijke paden, dwars door bossen en dicht langs het struikgewas. Het logische gevolg van dat alles: slijtage en grotere kans op schade.

Dyedbro wil fietsframes hiertegen extra weerstand bieden met behulp van de nieuwe framebeschermingskits. Ze zijn speciaal ontworpen voor gravelbikes en all-road fietsen. De beschermingslagen hebben een nieuwe vorm. Ook nieuw zijn de vorkbeschermers. Elke kit bestaat uit twaalf voorgesneden secties die je zelf kunt aanbrengen, onder andere op de bovenbuis, onderbuis, zitbuis en vorken.

Ook inbegrepen is gereedschap voor montage. Dyedbro stelt dat het nodig kan zijn om sommige delen bij te snijden voor de beste pasvorm. Dyedbro wil ook graag dat je de kit installeert terwijl je de bouten hebt verwijderd. Nadat je de laagjes hebt aangebracht, maak je met een priem of vergelijkbaar gereedschap een gat, zodat je vervolgens de bout opnieuw kunt vastmaken. Voorzichtigheid is uiteraard geboden om krassen te voorkomen.

Twaalf designs

Er zijn in totaal twaalf nieuwe framebeschermingskits verkrijgbaar, met een grote variëteit qua design. Hun namen: Lighting Gravel, Grinduro Gravel, Stay Free Gravel, Victor Brousseaud Artist Series Gravel, Camo Gravel, Clear Glitter Gravel, 80’s Gravel, Space Trip Gravel, Old School Tattoo Gravel, Clear Matt Gravel, Unicorn Glitter Gravel en Clear Gloss Gravel. Ga naar de website van Dyedbro om alle designs te zien. Een set kost 41,99 euro.