Deel dit artikel:

Belgen geloven in heilzame effecten van de e-bike

De helft van de Belgen denkt dat de e-bike gezondheidsklachten vermindert.

Belgen hebben een boontje voor de e-bike. Iets meer dan de helft van onze landgenoten gelooft rotsvast in de heilzame effecten van het elektrische ros. Dat blijkt uit een onderzoek van Shimano, de bekende fabrikant van fietsonderdelen, uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Multiscope.

Liefst 52 procent van de Belgen is ervan overtuigd dat een e-bike gezondheidsklachten vermindert of voorkomt, door meer lichaamsbeweging en een stevige portie buitenlucht. En ze voegen meteen de daad bij het woord, want bijna acht op de tien landgenoten zouden met een e-bike vaker lange afstanden fietsen.

Minder vermoeiend
Maar de elektrische fiets heeft volgens de Belgen nog heel wat andere troeven in huis. Ruim vier op tien landgenoten (43 procent) vinden het grootste voordeel van e-biken dat het een pak minder vermoeiend is dan de traditionele fiets.

Door weer en wind
Een logisch gevolg daarvan is dat je minder bezweet aankomt op je bestemming (42 procent). En dat de e-bike een efficiënt wapen is in de eeuwige strijd tegen de winderige Belgische weergoden, is mooi meegenomen (42 procent). Tot slot apprecieert 35 procent van de ondervraagden ook dat je minder buiten adem bent als je afstapt. Want je collega ’s morgens begroeten met een ‘H-H-H-Hallo’ is natuurlijk ook maar niks…