Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Belcantour: Belgische toertocht met internationaal tintje

Belcantour (zondag 20 mei) is dé fietsuitdaging voor wielertoeristen en mountainbikers in en rond het Heuvellandse Westouter. De Belcantour maakt deel uit van de Coppa Grinta! en is een uitgepijlde toertocht genaamd naar de excentrieke muziekant Guido Belcanto.

De organisatie (vzw de Belcantovrienden ism. WTC de Berghazen) kiest voor een landschap dat tot de verbeelding spreekt met bekende en minder bekende kuitenbijters op het programma. De Belcantour is eerder een internationale toertocht want 80 procent van het parcours bevindt zich op Frans grondgebied. Na een dag vol fietsplezier, met een fraai parcours en uitgebreide wacht een gezellige après-bike met een frisse Kwaremont of St. Bernardus.

De Belcantour is onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een circuit van veertien toertochten, gespreid over Vlaanderen en gereden van februari tot september. Coppa Grinta!-tochten staan voor kwaliteit en fietsbeleving, van start tot finish. Wie de Coppa Grinta!’s fietst, maakt kans op leuke prijzen. Het principe is simpel: hoe meer je er fietst, hoe vaker je wordt beloond. Je maakt kans op de hoofdprijs: een Cannondale racefiets ter waarde van 2.999 euro.