Deel dit artikel:

BBB-producten om gewicht te besparen

Met kleine ingrepen op grammenjacht.

Verleden zondag werd de oudste klassieker van het jaar verreden, Luik-Bastenaken-Luik. De klimkoers met zijn mythische historie en bekende hellingen als La Redoute, de Rosier en natuurlijk de befaamde Cote de Saint-Nicolas waar menig renner zijn podiumambities moest bijstellen of juist het verschil wist te maken. Het was de opmaat naar de echt grote hellingen in de eerste etappekoers van het jaar, de Ronde van Italië. En wat is er tijdens beklimmingen, hoe kort en steil of lang en uitputtend ook, het belangrijkste?

Juist: gewichtsbesparing. BBB Cycling heeft diverse producten in het assortiment om gewicht te besparen op onderdelen waar je misschien niet als eerste aan denkt.

Wat te denken van het BSD-65 Feather Carbon zadel? Dit racezadel met een volledig carbon zadelbrug weegt slechts 149 gram en dankzij de met carbon versterkte schaal is het comfort precies goed voor de fanatieke wielrenner. Het zadel is beschikbaar in een zwarte en witte kleurstelling en kost €125,-.


Specs:
– Race en MTB zadel.
– Hoogwaardig zadel met ComfortLite-geometrie.
– Extra comfort dankzij het gebruik van Superlight-schuim met hoge dichtheid.
– Microtec-dek met hoge bestendigheid tegen slijtage.
– Met vezels versterkte schaal.
– Carbon versterkte schaal.
– Super lichte carbon CARail zadelbrug.
– Maat: 135 x 270 mm (B x L).
– Gewicht: 149 gram.
– Kleuren: zwart en wit.
– Gewichtslimiet rijder: 100kg.
– Advies verkoopprijs: €125,00

Maar ook met een wat kleiner budget zijn er al snel grammen te besparen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de AluBoys derailleurwieltjes (BDP-22). Deze wieltjes met keramische lagers en vervaardigd uit hoogwaardig 7075 aluminium brengen niet alleen het gewicht omlaag van de aandrijflijn, ze versnellen ook de werking van het schakelsysteem. De ideale metgezel wanneer de weg omhoog loopt.

– Hoogwaardige 7075 aluminium derailleur wieltjes met keramische lagers.
– Extra stijf voor nog sneller schakelen.
– Hoogwaardige afgedichte keramische lagers. Super glad en duurzaam.
– 11T. Compatibel met Shimano 9, 10 en 11-speed (uitgezonderd RD-7900 en 7970) en Campagnolo 11-speed.

– Adviesverkoopprijs: €49,95.