Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Basso Bikes komt met vernieuwde Diamante SV

Basso Bikes heeft voor 2021 haar Diamante SV vernieuwd. SV staat voor Super Veloce. Oftewel: supersnel.

De nieuwe Diamante SV heeft enerzijds een klassiek ontwerp van een aerobike, met buizen met het afgeknotte aerofoil-profiel en verlaagde staande achtervorken. Anderzijds heeft de fiets een heel dunne, ranke vork die hem onderscheidend maakt van de meeste aerobikes. De afstand tussen de vorkpoten en het wiel is groter. Dit verbetert volgens Basso Bikes de luchtstroming en aerodynamica en zorgt tevens voor extra flex, terwijl de stijfheid behouden blijft.

Integratie

Bij de vernieuwing heeft Basso Bikes werk gemaakt van integratie. Dat biedt volgens de Italianen behalve aerodynamische en esthetische voordelen ook meer eenvoud, veiligheid en gebruiksgemak. Van integratie is sprake bij onder meer de aero-cockpit waar de kabels volledig binnendoor lopen, ook al zijn het stuur en de stuurpen twee aparte onderdelen. Dit maakt aanpassing achteraf gemakkelijker. De stuurpen heeft een nieuw klemsysteem dat zowel aerodynamisch als veilig is.

Aero en comfortabel

Zoals bij veel nieuwe aerofietsen is de Diamante SV er als ‘disc only’. Je hebt wel de keuze uit een mechanisch en elektronisch geschakelde groepset. Het frame biedt voldoende ruimte voor bredere banden. Je kunt banden tot 32 millimeter monteren voor optimale grip, demping en comfort op allerlei terrein. Basso Bikes stelt ook bij de spacers onder de stuurpen rekening te hebben gehouden met comfort. De materiaalkeuze hiervan draagt bij aan de filtering van trillingen.

De zadelpenklem van Basso is in lijn met wat je bij aerobikes mag verwachten. Aan de achterkant van de zadelbuis zitten drie plat afgewerkte bouten die de zadelpen stevig op zijn plaats houden. Ter hoogte van de opening van de zitbuis zit een rubberen insert. Dat alles zorgt voor cleane looks.

Configurator

De Diamante SV is er in zeven maten (van 48 tot 63 centimeter). Ook is er ruime keuze in groepsets (online heeft Basso Bikes een configurator). Er zijn drie kleurschema’s: zwart en paars, zilver met zwarte accenten en wit met zwart. Over de laklaag hebben de Italianen naar eigen zeggen nagedacht. De structuur van de verf bevat keramische nanodeeltjes voor een minder poreus, compact en strak oppervlak. Volgens Basso Bikes is dit duurzamer, meer waterafstotend en gemakkelijker schoon te maken.

Gerelateerde artikels