Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Automobilisten: houd 1,5 meter afstand bij passeren!

In onze wielerwereld gaat het steeds vaker over het thema veiligheid. Fabrikanten proberen de fietstraining op alle mogelijke manieren veiliger te maken. Eén van de partijen die ermee bezig zijn is Ekoï.

Het merk ziet dat hoffelijk gedrag bij sommige verkeerdeelnemers ver te zoeken is. Ga maar eens bij jezelf na : hoe vaak komt het voor dat je rakelings wordt gepasseerd door een auto? Ekoï heeft een collectie met kleding in een fluogele kleur. Daarop wordt verkeersdeelnemers vriendelijk verzocht om minstens 1,5 meter aan te houden bij het passeren. Zou het bewustzijn onder automobilisten zo toenemen?

Controle
In Engeland wordt er deze weken in steeds meer steden gecontroleerd op de afstand die automobilisten houden bij het passeren. Soms gaat het om undercoveracties. De politie in Sussex, in het zuiden van Engeland, kondigt vandaag in Britse media aan er ook strenger op toe te gaan zien. In eerste instantie komen autobestuurders die te weinig ruimte laten eraf met een berisping, later volgen mogelijk boetes.