Deel dit artikel:

Aura 100 en Blaze Link: complete verlichtingsset van Sigma Sport

Sigma Sport zet in op veilige fietstrainingen en -ritten. Het Duitse merk heeft een verlichtingsset op de markt gebracht. Deze bestaat uit de Aura 100 Link (voorlicht) en Blaze Link (achterlicht).

Dankzij een Link-functie worden de koplamp en het achterlicht via bluetooth met elkaar verbonden. Dat heeft enkele voordelen. Zodra ze zijn verbonden kunnen beide lampen via de Aura 100 Link-koplamp worden aan- en uitgezet. In de Auto-modus schakelt een geïntegreerde lichtsensor automatisch beide lampen in en uit, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht op dat moment. Dit zorgt voor zichtbaarheid en veiligheid, ook overdag, bijvoorbeeld als je door een tunnel of bosrijk gebied fietst. Led-indicatoren aan de bovenzijde van de voorlamp geven altijd inzicht in de batterijstatus van beide lampen en van de ingestelde modus.

Aura 100 Link

Met 100 lux en een lichtbundel van 110 meter is de Aura 100 Link een krachtige koplamp die voldoet aan de wettelijke regelgeving. Hij heeft het RAI Keurmerk Fietsverlichting. De verlichting wordt mogelijk gemaakt door een convergerende lens in combinatie met een Osram LED. Fietsers kunnen kiezen uit vijf verlichtingsstanden: in Standaard schijnt de koplamp tot 3 uur lang bij 100 lux, in de stand Midden 4 uur lang bij 75 lux en in de stand Laag 6 uur lang bij 50 lux. Als de rit wat langer duurt, biedt de Eco-modus voldoende verlichting voor maximaal 12 uur bij 25 lux. In de Auto-modus schakelt een geïntegreerde lichtsensor de koplamp automatisch aan en uit en past de verlichtingssterkte aan het omgevingslicht aan. De zijlichtstrook fungeert als lichtgeleider en verhoogt de zichtbaarheid van opzij.

De Quick Release is praktisch. De lamp kan zo gemakkelijk van de houder worden afgenomen en worden opgeborgen in de rugzak of de achterzak van je fietsshirt. Is hij weer nodig, dan kan je hem in enkele seconden weer aan het stuur bevestigen.

Blaze Link

Het wettelijk goedgekeurde achterlicht Blaze Link USB, eveneens met RAI Keurmerk Fietsverlichting, verhoogt de veiligheid in het wegverkeer. Je bent vanaf 500 meter zichtbaar voor anderen. De achterlamp heeft een geïntegreerde remlichtfunctie. Dankzij de geïntegreerde bewegingssensor geven drie heldere ledlampen het remmen duidelijk aan andere weggebruikers aan. De Blaze Link voorziet tevens in de Auto-modus. De lichtsensor detecteert het omgevingslicht en schakelt het achterlicht automatisch aan en weer uit bij slechte lichtomstandigheden. De totale set is verkrijgbaar voor 99,95 euro.